Açılışta kurdeleyi Cumhur ve Millet İttifakı belediye başkan adayları birlikte kesti. Nazilli Sümer Mahallesinde bulunan Sümer Anaokulu, Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler Sınıfı açarak bir ilke imza attı. Açılışa, Nazilli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık, Millet İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, muhtarlar, okul müdürleri ve veliler katıldı.

“ÇOCUKLAR ÇOK İYİ EĞİTİM ALMALI”

Açılışta konuşan Başkan Alıcık, “Sümer Anaokulu Müdürü Fülay Küçükebeoğlu, zaten yıllardır bu işin uzmanı. Okulumuz diğer anaokulları içinde hep öncülük yapmış nadide okullarımızdandır. Bunda hem müdürümüzün, hem de ekip arkadaşlarının çok büyük bir katkısı var. Ne oldum diye değil, ne olacağım diye bakacağız. Çocuklarımız bizim çocuklarımız. Çok iyi eğitim almaları önemli. Özel çocuğumuz iyi bir eğitimle okumayı, yazmayı öğrenmiş. Ayrıca bugün burada bayrak sergimiz var. Ağaç yaşken eğilir atasözü gerçekten anlamlı bir söz. Çocuklar 4 yaşında bir kere yüzde 90-95’ini alıyorlar. Bu çağda biz çocuklarımıza Atatürk’ü, vatanı, bayrağı ve ülkesini sevmeyi öğretirsek, büyüdüğünde mutlaka ülkesine hizmet edecektir” dedi.

“BU YOLDA HİÇ YALNIZ KALMADIK”

Sümer Anaokulu Müdürü Fülay Küçükebeoğlu ise, “Okulumuzda 4 otistik, 1 tane hafif düzeyde zihinsel engelliler, 6 tane de okul öncesi sınıfımız var. Bizdeki çocukların şansı şu, normal okul öncesindekiler, özel eğitimdeki çocuklarla kaynaşmayı öğreniyor. Kaynaşma ile otizmli çocuklarımız daha çok ilerliyor. Türkiye’de hiçbir anaokulu düzeyinde hafif düzeyde zihinsel engelli sınıfı yok dediler. Neden bizde olmasın dedim. Biz bu sınıfı açmamızda destek olan Başkan Haluk Alıcık’a, NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı’ya, herkese teşekkür ediyoruz. Bu yolda hiç yalnız kalmadık” diye konuştu.

“BU TÜR HİZMETLERİN HER ZAMAN ARKASINDA OLACAĞIZ”

Nazilli’de bir ilkin gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkürlerini ileten Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan da, “Türkiye’de anaokulu düzeyinde ilk defa uygulanan bir proje. Projenin uygulanmasında emeği olan müdürümüz Fülay hanıma ve destek olan herkese teşekkür ederim. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu bizlerle paylaştılar. İleride de bu tür faaliyetlerin her zaman arkasında olacağız” ifadelerini kullandı.

“NAZİLLİ’Yİ ENGELSİZ ŞEHİR YAPMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Nazilli’de ilklerin yaşandığını ifade eden NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, şunları kaydetti: “Bu tür yerlerin çoğalması için çok çalışacağız. Özellikle hep diyoruz. Bu tür çocuklarımız için eğitim çok önemli. Nazilli’yi engelsiz şehir yapmak için çalışacağız." Öte yandan açılış töreninde öğrenciler davetlileri dans gösterileri ile karşıladı. Konuşmaların ardından Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler Sınıfı'nın açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar daha sonra öğrencilerin hazırladığı 15 Temmuz Bayrak Resim Sergisi'ni dolaştı.

Haber Videosu