Geçtiğimiz Cuma günü Başkan Erdoğan liderliğinde yapılan MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘‘31 Mart Yerel Seçimleri, AK Parti’mizin milletimizin önüne çıkıp ve onay aldığı 15. seçimdir. Hamdolsun ki seçim sonuçlarına baktığımızda milletimizin gönlündeki yerimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan güven hiç eksilmeden devam etmektedir. Yakın geçmiş seçim tarihimize bakmakta fayda var. 31 Mart’ta yapılan seçimler, AK Parti’nin yerel seçimlerde 4. kez girdiği seçim. İlk olarak, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti, seçmenimizin yüzde 41,67’nin oyunu almış. Sırasıyla, 2009 yerel seçimlerinde seçmenimizin yüzde 38,39 oyunu, 2014 yerel seçimlerinde seçmenimizin yüzde 45,52’nin oyunu, 2019 yerel seçimlerinde ise seçmenimizin yüzde 44,35’nün oyunu almış. Bu sonuçlardan da anlaşılacağı gibi AK Parti, geçirmiş olduğu 4 yerel seçimde; milletimizin gönlündeki yerini eksiltmeden 1. parti olarak, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin onayını almıştır’’ dedi.

988 BELEDİYE KAZANDIK

31 Mart Yerel Seçimlerine bakıldığında seçmenlerin katılım oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Yavuz, milletin sandıklara giderek demokrasiye sahip çıktığını belirtti. Açıklamasında Cumhur İttifakı’nı AK Parti ve MHP olarak nitelendirirken, Millet İttifakı’nda ise CHP, İYİ Parti ve HDP oranlaması yapan Yavuz, “Ülkemizde yapılan 31 Mart yerel seçimleri, seçmenlerimizin katılım oranı yüzde 84,27 gibi yüksek oranda gerçekleşmiştir. Milletimizin demokrasi ve ülke yönetimindeki iradeyi ortaya koyma isteği bizlere güç vermektedir. 31 Mart yerel seçimlerindeki geçersiz oy oranı 2014 Mart yerel seçimlerinden sonraki en yüksek oran olan yüzde 3,82 ile gerçekleşmiş olmasına rağmen ortaya çıkan tablodaki sonuçlar son derece iyidir. Bu durum sonucunda ittifakların aldığı oy oranları; Cumhur İttifakı yüzde 52, Millet İttifakı yüzde 44,52 olmuştur. Bu oranların karşılığında Türkiye’mizde bulunan bin 389 belediyemizin, seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre belediye olarak Cumhur İttifakı toplam 988 adet belediye, Millet İttifakı 343 adet belediye, diğer 58 belediye olarak dağılmıştır. Yine bu oranların karşılığında belediyelerin toplamında 20 bin 745 belediye meclis üyesi bulunmaktadır. Belediye meclis üyesi olarak Cumhur İttifakı 12 bin 991 adet belediye meclis üyesi, Millet İttifakı 6935 adet belediye meclis üyesi, diğer 819 belediye meclis üyesi olarak dağılmıştır. Yine bu oranların karşılığında İl Genel Meclis Üyesi seçilen şehirlerimizde, Cumhur İttifakı yüzde 60,43, Millet İttifakı yüzde 33,51, diğer yüzde 6,06 İl Genel Meclis Üyesi olarak dağılmıştır” diyerek seçimle ilgili değerlendirmede bulundu.

SONUÇLAR SUKUNET İÇERİSİNDE BEKLENMELİ 

Sonuçlanmayan yerlerde sayımların devam ettiğini ve herkesin sükûnet içerisinde sonuçlanmasını ve YSK tarafından yapılacak olan resmi açıklamanın beklenilmesi gerektiğini ifade eden Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, “Seçim süresi güvenli geçmiştir ve katılım açısından vatandaşlarımız duyarlılığını yüksek derecede göstermiştir. Lakin sandık öncesi ve sonrası İstanbul’da yaşanan sonuçlanmayan olaylar önemlidir. Milletimizin iradesi ortaya, katıksız konulması sağlanmalıdır.’’ dedi.

“MİLLETİMİZ GÜVENİNİ TEYİT ETTİ” 

Türkiye’ye diz çöktürüp ders vermeye çalışan dış güçlere 31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin sandığa giderek demokrasiye ve ülkemiz bekasına sahip çıktığını belirten Yavuz, “Seçim öncesi ülkemize yönelik yapılan ekonomik darbe ve algılar, örgütlü yapılan algı yönetimlerine rağmen halkımız beka sorununu anlamış ve bu milletin adamlarına gereken desteği vermiştir. Az önce de ifade ettiğim rakamsal sonuçları da değerlendirmek gerekirse sonuç olarak 31 Mart 2019 Yerel seçimleri AK Parti olarak girdiğimiz 4. yerel seçimlerde yine milletimizin yüksek teveccühüyle 1. parti olmuştur. Cumhur İttifakı 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde aldığı oyun üzerinde olan yüzde 52’lik bir oyla seçimin galibi olmuştur. İttifak yarışında karşı tarafta görünen 4 benzemez partinin, birçok il ve ilçede bir araya gelmelerine karşı, ülkemizin bekası için Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber yürüdüğümüz Cumhur ittifakı milletimiz tarafından kabul görmüş ve de başarılı olmuştur. Milletimiz bu seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimize, hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu güveni bir kez daha teyit etmiştir. Sayın Devlet Bahçeli ile beka yürüyüşüne ve birlikteliğine onay vermiştir. Milletimiz belediye başkanlığı tercihini faklı kullandığı seçim çevrelerinin büyük kısmında Belediye Meclis ve il Genel Meclis Üyeliklerinin büyük çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vermiştir. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde partimiz kayda değer bir oy artışı yaşamış, milletimiz kayyumlar aracılığıyla verilen hizmet belediyeciliğine gösterdiği teveccühü sandığa taşımıştır. Tabi Doğu ve Güney Doğu’nun terörden temizlenip baskının ortadan kalkıp hür iradelerini sandıkta göstermişler 40 belediyeyi ehil ellere teslim etmişlerdir” şeklinde açıklamalarda bulundu.