Maddi olarak sıkıntı yaşayan ve transfer yasağını kaldırmak için çabalayan Aydınspor 1923 yönetimi, Anemon Otel’de destek gecesi düzenledi. Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Nazilli Belediyespor Başkanı Erdoğan Eker, siyaset ve iş dünyasından pek çok davetli geceye katıldı.

"TRANSFER YASAĞINI KALDIRMAK İSTİYORUZ" 

Gecede konuşan Kulüp Başkanı Özgür Kızıl , “Bu şehrin en az inciri, kestanesi, pamuğu kadar marka değeri olan, Aydın’ın ismini duyuran, peşinde binlerce insanı koşturan Aydınspor 1923’e destek amacıyla bir araya geldik. Tüm engellere rağmen ilk devrede transfer yasağını iş adamlarımızın desteğiyle sabaha karşı 02.30’da açtık. İlk yarıda taraftarımızı pek fazla sevindiremedik ancak bu takımın bayrağı asla yere düşmedi. İlk devreyi 18 puanla 12. sırada tamamladık. Haftaya 9 puanlık Karaköprü maçına çıkacağız. Önümüzde yine engeller var. Geçmişten gelen acı bilançoların faturalarını ödetmeye çalışanların cezasını biz çekiyoruz. Kulüpte akıl almaz işler olmuş. Transfer yasağı devam ediyor. Bu yasağın kaldırılması için iş adamlarımız verecekleri destekle adlarını Aydınspor 1923 tarihine altın harflerle yazdıracak” diye konuştu.

"AYDINSPOR, SİYASET ÜSTÜ DEĞERDİR" 

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem ise, “Şehirlerin marka değeri oluşturan unsurlarından biri, o kentin futbol takımıdır. İsmiyle sahip çıkılması gereken önemli kıymetimiz Aydınspor’a sahip çıkmalıyız. Aydınspor güzel yerlere gelecek. Aydınspor 1923, siyaset üstü bir değerdir. Yerel yönetimi, milletvekiliyle sanayicisiyle, esnafıyla bu takıma sahip çıkılırsa, bu takım iyi yerlere gelir” dedi.  

SAVAŞ, KULÜBE ÜYE OLACAK 

AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş da, “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Başkan Özgür Kızıl ve yönetimi bize gelip destek istedi. Ben de gücümüzün yettiği kadar yanlarında olacağımızı söyledim. Ben her daim Aydınspor 1923’ün yanındayım. Takımın içinde olduğu ekonomik zorluğu biliyoruz. Transfer yasağını aşmadığımız takdirde çabalar sonuçsuz kalacak. Ekonomik sıkıntıdan çıkılması adına ne yapılması gerekiyorsa, iş adamlarıyla görüşeceğim. İlk adım olarak Aydınspor 1923’e de üye olacağım. Aydın’ı bütünleştiren marka değerine sahip çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇANDAR, TÜRKÜLERİYLE COŞTURDU 

Konuşmaların ardından takıma forma sponsoru olan Maren Enerji Genel Müdürü Mehmet Şişman ile Bien Seramik yetkilisi Şiyar Ertene’ye, teşekkür plaketi verildi. Türkiye Milli Takımı oyuncularının imzaladığı futbol topunu Özsubaşı Şirketi sahibi Salim Subaşı, 25 bin liraya satın alarak kulübe destek verdi. Gecede Ege’nin sevilen sanatçılarından Tolga Çandar sahne alarak en beğenilen şarkılarını seslendirirken, protokol üyeleriyle birlikte harmandalı oynadı. Kurulan yardım sandığına iş adamları maddi destekte bulundu.