Karşılaşma sonrasında kaleci Eray Günaydın’a tepki gösteren Çine Madranspor cephesinin tutumunu kınayan Tepecik Tuğlaspor Kulüp Başkanı Ertan Kaya, basın açıklaması yaptı. Kaya, Çine camiasına seslenerek, “Çine Madranspor Başkanı, futbolcuları ve teknik heyeti kendilerinden çok eminlerse maçın yayınını TV’ye versinler, herkes izlesin. Önce kendi pisliklerini temizlesinler. Çine Madranspor hangi pozisyona girdi? Günü kurtarma çabaları boşuna” diyerek gönderme yaptı.

“ÖNCE KENDİ PİSLİKLERİNİ TEMİZLESİNLER”

Çine’de aslanlar gibi çıkıp maçlarını oynadıklarını ifade eden Tepecik Tuğlaspor Kulüp Başkanı Ertan Kaya, yaptığı açıklamada, “Sayın Çine Madranspor Başkanı, takım oyuncuları ve teknik heyet çok emin ise takımlarından maçın görüntülerinin tamamını TV’ye versinler ve yayınlasınlar. Kim ahlaklı, kim ahlaksız görelim. Kendi beceriksizliklerini, başarısızlıklarını, bir oyuncu üzerinden kendilerini aklamaya çalışmasınlar. Hiç kimse Tuğlaspor Kulübü’ne ahlak dersi vermeye çalışmasın. Hiç kimsenin haddi de değildir. Önce kendi önlerindeki ve arkalarındaki pislikleri temizlesinler, sonra eleştirsinler. Biz ne maç sattık, ne yattık, ne de ahlaksız futbol oynadık. Aslanĺar gibi çıkıp futbol oynadık ve de galibiyeti hakem sayesinde kaçırdık” dedi.

“GÜNÜ KURTARMA ÇABALARI BOŞADIR”

Maç boyunca Çine Madranspor’un fazla gol pozsiyonuna giremediğini söyleyen Başkan Kaya, “Koca Çine Madranspor takımı 90 dakika, hangi gol pozisyona girdi? Ya da gol attı da sayılmadı mı? Hakem mi vermedi acaba? Bizim takımımızın bütçesinden 50 misli bütçeyle takımlarının başarısızlıklarını, beceriksizliklerini bizim takım kalecimiz ve oyuncularımız üzerinden kendilerini ve Çine taraftarlarını aldatmasınlar. Çine Madranspor takımı şampiyonluktan olmuşsa, bu kalecimiz tarafından değil, teknik yönetim ve oyuncularının başarısızlıklarından ve beceriksizliklerindendir. Maç sonu Çine Madranspor teknik direktörünün ağır hakaretler ve küfürler ederek günü kurtarma çabaları boşunadır” ifadelerini kullandı.

“BU LİGİN EN AHLAKLI VE DÜRÜST TAKIMI TEPECİKSPOR’DUR”

Son olarak “Bu ligin en dürüst takımı Tepecik Tuğlaspor’dur” diyen Kaya, “Ayrıca düşme hattındaki rakiplerimize ‘Gerekirse yatarız’ kelimesi ve düşüncesi bu takıma ve tüm Çine halkına yapılmış bir hakarettir bana göre. Demek ki bu takım bu durumdaysa, tüm Çine halkı ve taraftarları bu zihniyetlerden hesap sormalıdır. Benim takımım bu ligin en dürüst ahlaklı ve haysiyetli takımlarındandır. Düşersek onurumuzla şerefimizle düşeriz. Biz 2 defa bu ligde düştüķ ya da düşürüldük. Bu zihniyetli hoca ve oyuncular yüzünden hepsi kendi menfaatlerini düşünerek ayak oyunlarıyla gittikleri yerlerde gittikleri takımları zan altında bırakmışlardıŕ. Oyuncumuzun karakteri ve kişiliği hakkında kulüp olarak en ufak bir şüphemiz yoktur. Her zaman kalecimiz Eray Günaydın’ın arkasındayız. Kulübümüzden Aydın futbolunda hakemlere küfür eden, hakemlere küçük düşürücü hareketler yapan saldıran taraftarlarla tartışan takımımızda hiçbir oyuncu bulunmamaktadır. Herkes geriye dönüp kendi takımlarında bu oyuncuların olup olmadığını kontrol etsinler. Sonra Tuğlaspor'u yargılasınlar. Çine Madranspor'u kulüp olarak esefle kınıyor ve üzüntüyle karşılıyoruz" diye konuştu.