Altınkumdaki Barış Kafede gerçekleşen kahvaltıya Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkan vekili ve başkan yardımcısı Ahmet Yılmaz, Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Belediye Meclis üyeleri Sevinç Karataş, İbrahim Eray ve Ali Çağlar, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı (DİYED) Bedri Altıntaş, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, MHP Didim Belediye Başkan aday adayı Eda Yücel İlhan ile engelliler ve aileleri katıldı.

ENGELLİLERİN YAŞAMLARI KOLAYLAŞTIRILMALI

Kahvaltının ardından ilk konuşan DİYED Başkanı Bedri Altıntaş 3 Aralık günü gerekse 10-16 Mayıs günü belediyemizin katkılarıyla Engellilerle bir araya gelip duyarlılığa dikkat çekmek istediklerini söyledi. Didim Belediye Başkan vekili Ahmet Yılmaz ise belediyenin engellilerin yaşamlarını kolaylaştırma adına her konuda yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirterek, bu konuda gelen hiçbir talebe de kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

FESTİVAL GELENEKSELLEŞECEK

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise Engellilerin insan hayatındaki yerinin ayrı olduğunu belirterek “Önemli olan engellilik toplumun meselesi olduğunu anlamak ve anlatmak olmalı. Engellilerin tüm sorunlarını halletik mi halletmedik ama olumlu noktalara gelindi. Engellilerin sosyal hayatındaki zorlukları giderme anlamında adımlar yapılıyor. Geçen yıl Festivali yaptık; bunlar yine yapılacak ama bu özel vatandaşlarımızın sosyal hayatta her alanda olması lazım. Sizlerde buna eğimli olmanız lazım. Bu noktada adımlar atılıyor. Hayatın her alanında sizleri görmek bizleri de mutlu edecektir. Engelsiz köy hayal edilmiş ve inşallah Didim’de bu hayal yapılır.”dedi.
  Konuşmaların ardından DİFTAD tarafından eğitilen Engelli gençler yöresel halk oyunlarını sergilediler. Etkinlik müzikli eğlence ile sona erdi.