Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen panelin moderatörlüğünü, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ yaptı. Amara Sealight Elite Hotel’de düzenlenen panele konuşmacı olarak Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın yanı sıra, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ile Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz katıldı.

KUŞADASI'NIN ALTYAPISI SAĞLIK TURİZMİNE UYGUN

Panelde ilk sunumu yapan Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozçelik, Aydın genelinde yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi vererek, sağlık turizminde yaşlı ve engellilere yönelik yapılan çalışmaları aktardı. Bozçelik’in ardından konuşan Aydın İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz, Aydın ve ilçelerinin sağlık turizmi yapmaya elverişli olduğunu belirterek, Bakanlıklarının bu alandaki olumlu tüm çalışmaları desteklediğinin altını çizdi. Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz ise, Aydın ilinde özellikle Kuşadası’nın turizmin her alanına uygun bir altyapısı olduğunu vurgulayarak gelecek yıllarda sağlık turizminde önemli gelişmeler yaşanacağını dile getirdi.    

"HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA DESTEK OLMAYA HAZIRIZ"  

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ilçede sağlık turizminin medikal alanda gelişebileceğini belirterek, “Kuşadası doğal ve kültürel değerleriyle turizmin her alanında faaliyet gösterebilecek bir altyapıya sahip. Biz Kuşadası Belediyesi olarak bu olanakların farkındayız ve yetkilerimiz dahilinde çalışmalar yürütüyoruz. Kuşadası’nda sağlık turizmi her geçen yıl biraz daha gelişiyor. Bizim bu alanda en önemsediğimiz konu jeotermal kaynaklar kullanılarak yürütülen termal turizm. Davutlar Mahallesi’nde kullanım hakkı bize ait olan bir jeotermal kuyumuz var. Yakın zamanda bu kuyunun faaliyetlerini geliştireceğiz. Biz Kuşadası Belediyesi olarak Kuşadası turizmine fayda sağlayacak her türlü çalışmaya destek olmaya hazırız” dedi.