263 öğrenci içerisinde 3.86’lık ortalama ile 3. olarak tamamlayarak okul 3.'sü olan Neşe Alkım Ayan, başarısıyla ayakta alkışlandı. Dönemin koşulları sebebiyle yarıda bırakmak zorunda kaldığı lise öğrenimini 57 yaşında açıktan tamamlayan Ayan, bir yıl sonra başladığı Karacasu MYO’dan derece ile mezun oldu. Açıköğretim Fakültesinde de Yaşlı Bakım Hizmetleri Bölümünde eğitim de alan evli ve 2 çocuk annesi Ayan, eğitiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Usta Öğretici Oryantasyon Eğitici Kursu'nu da başarı ile tamamladı.

57 YAŞINDA LİSEYİ TAMAMLADI

1958 doğumlu olan Neşe Alkım Ayhan, Cerrahpaşa Sağlık Kolejini o dönemde ülkenin içerisinde bulunduğu toplumsal ve siyasi olaylar nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldı. Can tehlikesinin olduğu dönemlerde ailesinin okuldan aldığı Ayan, lise öğrenimi evlenmesinin ardından geldiği Karacasu’da açıktan tamamladı. 57 yaşında liseyi tamamlayan 2 çocuk annesi Ayan, lisede kuyumculuk okuyan kızı sayesinde tanıştığı ve ilgi duyduğu tasarım alanında kendini geliştirmek ve insanlara okumanın yaşının olmadığını göstermek için girdiği üniversite sınavlarının ardından Karacasu MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı Gemoloji Bölümünü kazandı. Aynı zamanda ikinci üniversite olarak Açıköğretim Fakültesinde Yaşlı Bakım Hizmetleri Bölümünü okuyan Ayan, severek okuduğu Karacasu MYO’da genç arkadaşlarını geride bırakarak büyük bir başarı ile tamamladı. Ayan 3.86’lık ortalaması ile okul 3.'sü oldu.

ÜRÜNLERİ BEĞENİ TOPLADI

Antalya’da otellerin tahliye sistemlerinin bakımlarının yapılması ile ilgili alanlarda çalıştığını, el sanatlarına ilgi duyduğunu, geçmişte Antalya’da bu konuda bir dükkanı olduğunu ifade eden Ayan, 60 yaşında okuduğu Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü sayesinde bugün ders veren konumuna geldi. Şu an Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslarda öğretici olarak eğitim veren Ayan, yaptığı ve öğrencilerinin yapmasını sağladığı ürünlerle beğeni topluyor.