Sebze üretiminin başkenti diye adlandırılan mahallenin yıllardır devam eden içme suyu ve kanalizasyon sorununun bir an önce çözülmesi için Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü gerekli etütleri yapmış, ihalesi gerçekleştirilerek çalışmalara Eylül 2017 yılında başlanmıştı. 11 milyon 500 bin lira sözleşme bedeli ile 42 kilometre kanalizasyon hattı, 38 kilometre ise içme suyu hat yapımı başladı. Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürerek toplam 81 kilometre olan Acarlar içme suyu ve kanalizasyon projesinde önemli mesafe kaydetti. ASKİ, çalışmalarını tamamlandığında mahallede sıklıkla yaşanan içme suyu sorunları son bulacak ve yıllardır halkın hasretini çektiği kanalizasyon altyapısı inşa edilecek.

HAZİRAN'DA BİTECEK

3 hat kanalizasyon, 3 hat içme suyu olarak düzenlenen proje için her gün 5’er kişilik ASKİ ekibi Acarlar’da çalışıyor. Çalışmaların yüzde 73’lük kısmı tamamlanırken, Haziran ayında ise tamamı bitirilmiş olacak. Bu çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından ise yollar yenilenerek, asfalt kaplaması yapılacak.

“ACARLAR MAHALLEMİZ ÇOK GÜZEL OLACAK” 

Yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirten Acarlar Mahalle Muhtarı Metin Demir, “40 yıldır yapılmayan hizmeti 2 yıl gibi kısa bir sürede, altyapı, içme suyu, kanalizasyon, asfalt çalışmalarını sayın başkanımız yapıyor. Özlem Başkanımızın hakkı ödenmez. Allah ondan razı olsun. 6 aya kalmadan Acarlar Mahallemiz çok güzel olacak. Acarlar halkı olarak Özlem Başkan'ımızın sonuna kadar yanındayız. Topuklu Efemiz Aydın’ın gururudur. Önümüzdeki seçimlerde bu gururu tekrar yaşayacağız” ifadelerini kullandı.