Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan 3 yıllık evli Onur (31) ile Gülşah (30) Ödemiş çiftinin 14 aylık bebekleri Emir İnanç'a doğduğunda yapılan testlerde, işitme sorunu tespit edilemedi. Ailesi, Emir İnanç'ın büyüdükçe duymadığını fark etti. Tetkikler sonucunda küçük çocuğun iki kulağının da duymadığı fark edildi. Emir İnanç, tedavi için Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne, daha sonra da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Minik Emir İnanç'a burada da bazı testler yapılıp, 'biyonik kulak' olarak bilinen koklear implant takılması için ameliyat yapılmasına karar verildi. İnanç çifti, doktor tercihi nedeniyle İzmir'deki Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevklerini isteyip, ameliyat için 9 Ağustos'a gün aldı. Çocuklarının ameliyat olmasını bekleyen çift, aldıkları haberle yıkıldı. Artan döviz kuru sonrası firmalar ile hastaneler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle koklear implant alımları durdurulunca ameliyat gerçekleştirilemedi. Biyonik kulak ameliyatı olmak için 3 aydır hazırlık olarak işitme cihazı kullanan Emir İnanç, kur farkından dolayı ameliyat olamıyor.

"ANNE, BABA DEDİĞİNİ DUYMAK İSTİYORUM"

Anne Gülşah Ödemiş, öğrenme çağındaki oğlunun bir an önce ameliyat olması gerektiğini belirterek, "İzmir'de özel bir hastanede 9 Ağustos'a ameliyat tarihi aldık. Ama ameliyatların kur farkından dolayı durdurulduğunu öğrendik. 2 aydır ameliyatın yapılmasını bekliyoruz. Zaman oğlumun aleyhine işliyor. Bebeklerde 0-2 yaş konuşma alışkanlığını edinebilmesi için çok önemli. Oğlumun bir an önce ameliyatı gerçekleşmeli. Oğlumun anne, baba dediğini duymak istiyorum. Kendi ismini öğrensin istiyorum. Devletimizden bizlerin sesine kulak vermesini bekliyoruz" dedi.

"350 BİN LİRAYI BULAMAYIZ"

'Biyonik kulak' ameliyatının 350 bin lira maliyeti olduğunu kaydeden baba Onur Ödemiş, "Devlet normalde bu ameliyatın tüm maliyetini karşılıyor. Fakat kur artışından dolayı iki kulak için cihazın maliyeti 350 bin liraya çıktı. Bu yüzden ameliyatları devlet karşılamıyor. Biyonik kulağın her 7 yılda bir değiştirilmesi gerekiyor. Bunu bizim karşılayabilmemiz mümkün değil. Ömür boyu çalışsak bu paraları kazanamayız. O yüzden devletimizin bu ameliyatları başlatıp tekrar bu çocuklara hayat vermesini bekliyoruz. Bizim de beklemekten başka çaremiz yok. SGK ile firmaların anlaşmasını ve müjdeli haberin gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.