CHP'li Polat Bora Mersin, Köprülü-Veysipaşa Mahallesi’nde 43 hayali kişinin olduğunu söyledi. Seçmen listelerinde inceleme yaptıklarını, 43 hayali seçmen belirlediklerini dile getiren Mersin, ikametgah adresinin ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası olduğunu öne sürdü.  

"KİMSENİN İKAMET ETMEDİĞİ İFADE EDİLDİ"

Polat Bora Mersin yaptığı açıklamada, bu hayali seçmenlerin nereden geldiğini ve kim olduğunu kamuoyu nezdinde sorarak, gerekli mercilerin cevap vermesini istedi. Mersin, “Efeler ilçemizde seçmen listelerinde yapmış olduğumuz inceleme sonucunda, Köprülü-Veysipaşa Mahallesi’nde bulunan bir adreste 43 seçmenin ikamet ettiği tespit edilmiştir. Daha sonra yapılan incelemede bu adresin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası olduğu anlaşılmıştır. İl müdür yardımcısı ile yapılan görüşme sonuncunda bu kamu binasında kimsenin yaşamadığı, listedeki 43 kişinin burada ikamet etmediği ifade edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"HAYALİ 43 KİŞİ KİMDİR?"

"Bunun üzerine Efeler 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na resmi müracaatta bulunulmuştur" diyen Mersin, şunları kaydetti: "Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki, ilçe seçim kurulu başkanı müracaatımızı reddetmiştir. Diğer tespitini yaptığımız hayali seçmenler ile ilgili de bütün müracaatlarımız reddedilmiştir. Şimdi soruyorum. Bu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası’ndaki hayali 43 kişi kimdir? Nereden gelmiştir? Gerekli cevap tarafımıza ve tüm kamuoyuna ivedilikle verilmelidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”