Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasındaki Millet İttifakı’nın çalışmaları, yerel seçimler öncesinde devam ediyor. Aydın’daki ilçelerde kimin aday olacağı ve hangi partinin hangi partiyi destekleyeceği ise henüz kesin olarak belirlenmedi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Genel merkezlerin görüşmeleri ve çalışmaları devam ediyor” dedi. 
  31 Mart 2019 Yerel Seçimleri yaklaşırken, Aydın’da ittifak çalışmaları her kesimde olduğu gibi CHP ve İYİ Parti’de de devam ediyor. Genel merkezlerden gelecek kararlarla yollarını çizecek olan Millet İttifakı'nın mensupları CHP ve İYİ Parti, yerel seçim çalışmalarını bir yandan sürdürürken, diğer yandan da Ankara’dan gelecek olan kararı bekliyor. İttifak görüşmelerinin genel merkezlerde devam ettiğini belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, genel merkezden gelecek karar ile yollarını çizeceklerini kaydetti.

"İTTİFAK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Türkiye’deki kötü gidişat sonrasında alınan ittifak kararıyla birlikte gözlerin genel merkezlere çevrilmesinin ardından, ilçelerdeki belediye başkan adaylarının kim olacağı ve kimin kime destek vereceği konusunda henüz kesin net bir kararın olmadığını belirten CHP’li Çankır, “Bununla ilgili bütün çalışmalar genel merkezler seviyesinde yapılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki kötü gidişat ile ilgili bir insiyatif kullandı ve İYİ Parti ile bir ittifak kararı aldı. Demokrasideki sıkıntılar ve ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında böyle bir ittifak ile Türkiye’de bir şeylerin değiştirilmesiyle ilgili yol haritası belirledi. Arkasından da Genel Başkan Yardımcıları seviyesinde, Genel Başkanlar seviyesinde de ittifak çalışmaları devam ediyor. Şu an için sonuçlanan bir şey yok. Görüşmeler devam ediyor. Genel merkez bu anlamda nasıl bir sonuç çıkartırsa, ona göre de biz yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

'HEDEFİMİZ YÜZDE 60'

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için hummalı bir çalışma yapan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), Aydın Büyükşehir’de olduğu gibi ilçe belediyelerinde de hedef yüzde 60 olarak belirlendi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, hedeflerinin Büyükşehir ile birlikte aynı olduğunu söyledi. Başkan Çankır, “Bizim il bazındaki hedefimizi geçtiğimiz günlerde açıklamıştık. Yüzde 60’lık bir hedefimiz var Büyükşehir ile ilgili. Arkasından Kuşadası’nda aday tanıtım toplantısında da oluşacak olan Millet İttifakıyla ilçe bazlarında da oy çıtamızı yüzde 60'ın üzerinde tutmakla ilgili bir karar aldık. Hatta belediye başkan adaylarımız bunun daha yükseğe alınması gerektiğini düşünüyor. Dolayısıyla bizim her ilçemiz için hedef noktamız Büyükşehir ile beraber aynı şekilde örgütlerle görüşüp sonuca vardığımız, hedef koyduğumuz rakamımız yüzde 60’dır. 17 ilçemizde de bunun için uğraşacağız”  ifadelerini kullandı.