Didim Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda Başkan Atabay’a yardımcıları Yusuf Deveci ile Zeynel Şener’de eşlik etti. Başkan Atabay, Yalı Caddesi'ndeki izinsiz işgallerle mücadele ettiklerini belirterek yapılan kontrollerde işletmelere gerekli uyarıları yaptıklarını ifade etti. Kurallara uymayanların işgallerinin kaldırıldığını kaydeden Atabay, seyyar satıcılarla ciddi mücadele edilmeye başlandığını dile getirdi.

“SEYYARA VE İŞGALE İZİN YOK”

Atabay, “Yalı Caddesi'ndeki seyyarlar artık dayanılmaz boyutta, bu konuda ekiplerimiz çalışıyor. Seyyarlar ta Denizli’den buraya gelip adam sahilde balık satıyor, midye satıyor. Bunlar hoş değil. Vatandaşlarımız ve tatilcilerimiz de bu konuda duyarlı olsun. Didim’i daha iyi bir görüntüye sokma anlamında çalışmalar yapıyoruz. Öte yandan kıyılarda da işgallerle uğraşıyoruz. Bazı otelcilere durumu anlatamıyoruz. Sonuçta da bir takım tedbirler almak gerekiyor” dedi.

BALIKÇILAR PAZARI VE KÜLTÜR MERKEZİNİN DURUMU

Fevzi Paşa Mahallesinde deniz üzerindeki iskelelerin durumunun ecri misilden kaynaklı olduğunu kaydeden Atabay, konuyu ilgili makamlara ilettiklerini fakat ecri misil kesilmesinden dolayı buraların yıkılmasına rağmen yeniden yapılabildiğini ifade etti. 
Orman Kampı'nın geçmişte olduğu gibi aynı sistemle yürüyeceğini belirten Atabay, çadır ve karavanların gelmeye başladığını ve son günlerdeki talebin giderek arttığını ifade etti.Didim’de Balıkçılar Pazarı ile inşaatı yarım kalan Kültür Merkezi binasının tamamlanması noktasında ilk adımı attıklarını belirten Başkan Atabay, etüt merkezinin ilkini kısa sürede açacaklarını ifade etti.

“KENT ESTETİĞİYLE İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR İLE ÇALIŞIYORUZ”

Kentin giriş ve çıkışlarıyla Atatürk Bulvarı'nın estetik ve güzel bir görünüme kavuşturulması noktasında Aydın Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışıldığını anlatan Atabay, hazırladıkları 5 projeyi de Büyükşehir yetkililerine teslim ettiklerini ifade etti. Atatürk Bulvarı'ndaki yan yollar ile bulvara açılan yollarla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bir uzmanın bu konuda çalışma yaptığını kaydeden Atabay, çalışmanın tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ile gerekli çalışmaları görüşeceklerini anlattı.

“ÖRNEK SOKAK ÇALIŞMASI”

Yeni Mahalle Kurtuluş Caddesi üzerindeki tek taraflı olan sokakta bir üstyapı çalışması yapacaklarını da ifade eden Atabay, “Bu sokakta kaldırımlar yok gibi, araç trafiğini de etkiliyor. Bu sokağa kaldırım, çiçeklendirme ve aydınlatma ile vatandaşların rahat alışveriş yapmalarını sağlayacak bir ortam kazandırma fikrimiz var. Buranın dışında diğer yerlerden de talep gelirse o bölgelerde de aynı çalışmayı yapabiliriz” ifadelerini kullandı.