MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Nazilli Ülkü Ocakları ziyaretinde yaptığı konuşmada CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu iddia etmiş, Nazilli’de Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan’ın tek başına hizmet üretmeyeceğini savunmuştu.  CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

“DEPBOYLU ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP’li Bülbül, Depboylu’nun sözlerinin üzüntü verici olduğunu belirterek, “CHP, temeli Kuvayi Milliye’ye dayanan, devleti kuran, ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan bir partidir. CHP ne PKK ile ne de başka bir terör örgütü ile hiçbir döneminde bir araya gelmemiş, iş birliği yapmamıştır. Bu iftira kabul edilemez niteliktedir. Bu konuda kimsenin söyleyeceği tek bir cümlesi dahi olamaz. Bu iddialar sadece algı yaratma çabasıdır. Sayın Depboylu’nun bu konuda yakın geçmişe ve FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının niçin ortaya çıkarılmak istenmediğine, CHP’nin konuyla ilgili verdiği araştırma önergelerini hangi partilerin reddettiğine bakmasını tavsiye ederim” dedi.

“İFTİRA SİYASETİNE TOPLUM CEVAP VERECEK”

Siyasilerin siyaset etiği çerçevesinde kalması gerektiğine vurgu yapan Bülbül, “MHP ve AKP’nin yaptığı çamur at izi kalsın siyasetidir. Ama unutmasınlar güneş balçıkla sıvanmaz. Partimize ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu hakkında asılsız iddialarda bulunulması Sayın Depboylu’ya yakışmamıştır. Bu etik dışı siyasi anlayışa, iftira siyasetine toplum gerekli cevabı verecektir. Ayrıca seçmen Nazilli’de belediye başkanlığı seçiminde kararını vermiş, Kürşat Engin Özcan’ı seçmiştir. Bu konuda Nazillili seçmenin iradesine Sayın Depboylu’nun saygı duyması gerekir" diye konuştu.

“DEPBOYLU’YA YAKIŞMIYOR”

Bülbül, "Öte yandan 31 Mart günü İstanbul için de seçmen kararı vermiş ve Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapmıştır. Ancak iktidar seçmen iradesini yok sayarak adeta talimat vererek seçimi iptal ettirmiştir. Bu bir YSK darbesidir. Ama kimsenin şüphesi olmasın seçmen 23 Haziran günü yine gereken cevabı verecek emaneti Sayın Ekrem İmamoğlu’na geri verecektir” ifadelerini kullandı.  
  İmamoğlu hakkında Yunan basınında çıkan haberlerle ilgili de konuşan Bülbül, şunları kaydetti: “Konuyla ilgili partimiz de Sayın İmamoğlu’nda ve bu haberi yazan Yunan basınından da gerekli açıklamalar yapılmıştır. Trabzon Dernekleri Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik iftirayı protesto etmişler ve kınamışlardır. Böyle bir ima dahi Sayın Depboylu’ya yakışmamaktadır. Kendisine biraz basın taraması yapmasını tavsiye ederim.”