Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin ve belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verip soruları yanıtladı. Başkan Atabay, CHP’nin kurultayına katılacağını belirterek, 77 il başkanının da Genel Başkan’a desteğini açıkladığını söyledi.
  Son TÜİK verilerine göre Didim’in artan nüfusuyla ilgili değerlendirme yapan Atabay, “Nüfus artışında ikinci sıradayız. Aydın’ın'da merkezi saymazsak en fazla nüfusuna sahip 4. ilçeyiz. Bu yıl da en fazla nüfus artışı ilçemizde olmuş. Bunun birçok nedeni var ama arz talep meselesi de buna etken. Bana göre bunun yavaşlaması lazım” dedi.

“6 KİŞİ MESLEK ÖRGÜTÜNÜ MÜ TEMSİL EDİYOR?”

Didim’de mimar ve mühendislerin belediyeye yönelik eylemleriyle ilgili de değerlendirme yapan Başkan Atabay, “Mimarlarla ve mühendislerle sorun yok, bizimle de sorun yok. İmar kanun ve yönetmeliklerine uyulup uyulmaması meselesi var. Yönetmeliklere uyulmuyorsa dosya tabi ki de olmaz. Dilekçe vermişler, 6 kişinin imzası var. Didim’de bu meslek örgütünü 6 kişi mi temsil ediyor? Sıkıntı şu. İmar kanun ve yönetmeliklerine ya uyacaksın, ya uyacaksın. Bunu biz çıkarmıyoruz. İmza atan 6 kişi, dosyaları da çıkaracak halimiz yok. Bizler ilçenin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutmamız lazım. Piyasada 4. yılımıza gireceğiz. Yıktırdığımız, kestirdiğimiz yerler var. Davalar açıldı, şikayetler edildi, kaç kez müfettiş geldi. Fakat hiçbir ceza almadık. Yanlış varsa dava açarlar, haklarını ararlar” diye konuştu.

“DOĞAL GAZDA TAKİPTEYİZ”

İlçeye doğal gaz gelmesiyle ilgili de konuşan Atabay, “Yönetmelik değişti. 20 bin nüfusun üzerinde olan yerlere doğal gaz gelecek. BOTAŞ ve EPDK’dan imzalar atıldı artık Bakanlığı bekliyoruz. Takibini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİ SPOR KOMPLEKSİ AÇIYORUZ”

Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde yapılan spor kompleksinin içerisinde 2 adet futbol, 1 adet tenis sahası yapıldığını belirten Atabay, kompleksin içerisinde kondisyon aletleri, yürüyüş yolu ve kafeterya bulunacağını aktardı. Atabay, “Şubat ayında burayı açacağız. Çok cüzi bir fiyat alarak halkın hizmetine sokacağız. Ayrıca aynı bölgede yer alan 2 adet boş alan var. Buralarda da ailelerin gelebileceği, nezih alanlar yaratacağız” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYONALAR YAPILACAK”

Yazın sezonu başında ve sonunda şampiyonaların yapılacağını kaydeden Atabay, şunları kaydetti: “Triatlon Şampiyonası'nın 2.'sini yapacağız. Federasyon tarihi belirleyecek. 6 Ekim’de ise Yarı Maraton Türkiye Şampiyonası'nı Didim’de yapacağız. 22 kilometrelik parkurda olacak. Takvim ilerleyen günlerde açıklanacak.” 

“2018 YILINDA YOL YAPIMINA DEVAM”

Didim’de 2018 yılında yapılacak yol yapım çalışmalarına değinen Atabay, “Bu ayın 12’sinde 100 bin metrekarelik parka taşı ihalesine çıkacağız. İller Bankasından aldığımız krediyle 350 bin metrekarelik ihaleye çıkacağız. Ayrıca geçen yıl 160 bin metrekare yol yaptık” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesinin de 14 ana yolda ve bulvarda sıcak asfalt çalışmasına başladığını belirten Atabay, BŞB’nin de ilçedeki ana yollar içinde 3 ayrı parke taşı ihalesine çıkacağını ifade etti.

“11 KATLI BİNANIN YIKIM KARARI ÇIKTI”

Son Taşeron Yasası'yla birlikte Didim Belediyesinde 489 işçinin kadroya geçeceğini kaydeden Atabay, Altınkum’daki 11 katlı binayla ilgili de Danıştay kararıyla yıkım kararı çıktığını belirtti. Atabay, normal prosedürün tamamlanmasının ardından yıkım kararını uygulayacaklarını söyledi. 
  Belediyenin birim amirlerinde de değişiklik olduğunu kaydeden Atabay, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay’ın yeni kurulan İştiraklar Müdürlüğünde müdür olarak görev yapacağını belirterek, Oskay’ın yerine Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak Badeser Dumlupınar’ın görev yapacağını sözlerine ekledi.