Yetiştirdiği sebze ve meyveleri Aydın ve çevre illerde satan, Ege Bölgesi’nin adeta sebze deposu konumunda bulunan Acarlar’ın en büyük sorunlarından birini İncirliova Belediyesi gideriyor. Çalışkan insanları ile tanınan Acarlar’da kadınlar, tarla ve pazarlara gittiklerinde güvenip teslim edebilecekleri kimse olmadığı için çocuklarını da tarla ve pazarlara götürüyor.

KREŞ AÇILACAK

İşte bu sorun karşısında İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Acarlar’a kreş kazandırıyor. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimler öncesinde Acarlar Mahalle sakinlerine kreş sözü veren Başkan Kale, sözünü yerine getiriyor. Acarlar’da bulunan eski hamam binasını devralan ve yıkım işlerini gerçekleştiren Başkan Kale, 13 Mayıs Pazar günü kreşin temelini de atmaya hazırlanıyor.

‘SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ’

Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde olan ve yapım aşamasına gelen kreşin İncirliova’da bir ilk olduğunu dile getiren Başkan Kale, “Acarlar bizim vazgeçilmezimiz. Baş tacımızdır. Buradaki vatandaşlarımız pazarcılıkla uğraşmaktadır. Pazara giden vatandaşlarımız çocuklarını emanet edebileceği güvenilir bir ortama ihtiyaç duymaktaydı. Göreve gelmeden önce vatandaşlarımızın bu sorununu çözüme kavuşturacağımızın ve mahallemize 24 saat hizmet verecek bir kreşin yapımını gerçekleştireceğimizin sözünü vermiştik. Arazi tahsisi ve proje çizim sürecinin akabinde mahalle sakinlerimize verdiğimiz sözü yerine getirerek 13 Mayıs Pazar günü kreşimizin temelini atacağız. 2018 yılı içerisinde de projemizi tamamlayarak Acarlar’daki vatandaşlarımızın yaşam tarzına uygun 24 saat hizmet verecek kreşimizin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.