Sultanhisar Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen programda, 387 çiftçiye, 7 bini incir ve 2 bini ceviz olmak üzere toplam 9 bin fidan dağıtıldı. 
  Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nizam Yılmaz, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

"İLAVE DESTEK SAĞLANACAK"

Törende ilk konuşmayı yapan Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, dağıtılan fidanların gelecek nesillerin geçimine katkıda bulunacağını dile getirdi. 
  Kaymakam Bilgin, “Bugün burada Aydın Valiliğimizin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla desteklediği ve çiftçilerimize 9 bin adet fidanın teslim edileceği, fidan dağıtım töreninde bir araya geldik. Vali beyin destekleriyle toplam 7 bin adet incir fidanı, 2 bin adet ceviz fidanı olmak üzere toplamda 9 bin adet fidan çiftçimizle buluşacak. Bu kapsamda Aydın Valiliği YİKOB, toplam 127 bin liralık bir destek verdi. Toplamda 387 çiftçimizin faydalanacağı bu projede, mümbit ovalarımızda ve bereketli dağlarımızda çiçek açacak, meyve verecek fidanlarımızla gelecek nesillerimizin geçimine katkı, aynı zamanda ülkemizin gelişimine ilave bir destek olmuş olacak” dedi.

KÖŞGER, ÇİFTÇİLERE SİTEM ETTİ

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, 387 çiftçiden 80’ini törende göremediğini belirterek tepkisini dile getirdi. 
  Vali Köşger, şunları kaydetti: “Bugün YİKOB Başkanlığımızın desteğiyle yürütülen 9 bin fidanın toprakla buluşması dolayısıyla zaten yapmak üzere olduğumuz Sultanhisar ilçe ziyareti, bu vesileyle de bu programı birleştirmiş olduk. 9 bin Aydın’ın plaka numarasıyla uygun olmuş. 09’la 9 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Fidanlarımızı 387 çiftçimize dağıtacağız. Keşke 80 çiftçimiz burada olsaydı. Biz Aydın’ı Türk tarımının önemli şehirlerinden biri olarak değerlendiriyoruz. Aydın sadece bir alanda değil, birçok alanda ve tarımda da temayüz etmiş bir ilimizdir. Bazı şehirler vardır, sadece bir iki üründe öne çıkmıştır. Aydın hangi alanda, ya da bir fidanı toprakla buluşturur, tohumu toprağa saçarsanız, karşılığını fazlasıyla aldığınız bereketli topraklardan oluşuyor. Bu anlamda dağıttığımız incir ve ceviz fidanlarının çiftçilerimize bol kazanç ve bereket getirmesini diliyorum."
  Dağıtım törenine katılan çiftçiler, desteklerinden dolayı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e teşekkür etti.