Nazilli Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Sabah saatlerinde İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, Hangar Restaurant’ta kahvaltı verilmesiyle devam etti. Hayatını kaybetmiş gazetecilerin kabirlerini ziyaretle program son buldu. İlk olarak Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, ve yönetimi, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

İLÇE PROTOKOLÜ YALNIZ BIRAKMADI 

Hangar Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakdan Öztürk, Nazilli İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Koçak, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Deveci, Kadın Kolları Başkanı Serpin Kıntaş, belediye başkan aday adayları Cavit Yenipazarlı ve Ali Çetinkaya, AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Sayar, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural ve Belediye Başkan Aday Adayı Kürşat Engin Özcan, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Musa Muça ve Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Kırca, kurum müdürleri ile gazeteciler katıldı.

“HAKLARIMIZIN GENİŞLETİLMESİNİ UMUYORUZ”

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, programda yaptığı konuşmada dikkat çekici mesajlar verdi. Gazetecilerin zor koşullar altında halkın haber alma hakkına hizmet ettiklerine işaret eden Özmen, seçim zamanı ortaya çıkan rant gazetelerine itibar edilmemesini istedi. Özmen, “Yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesi noktasında hayati önem taşıyan ve çok önemli bir kamu hizmeti veren basın mensuplarımızın sosyal ve özlük haklarının genişletilmesi, çağın gerekliliklerine uygun bilgi bir şekilde yapılmasını umut ediyoruz. Çeşitli imkansızlıklara rağmen başarıyla ayakta durarak büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmeti ve demokratikleşme sürecine katkısı küçümsenemez. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi, haber alma hakkının giderilmesi ve kamu hizmetlerinin duyurulması nedeniyle Nazilli ve çevre ilçelerinde görev yapan basın yayın kuruluşlarımıza takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. Çok zor şartlar altında haber peşinde koşan, işlerini ilkeli, sorumlu ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde yapan, milletin haber alma hakkına en fazla katkıyı sunan arkadaşlarımın gününü kutluyorum” dedi.

“SEÇİM GAZETELERİNE İTİBAR ETMEYİN”

Gazetecilik mesleğinin etik kurallara uygun şekilde yapılması gerektiğine dikkat çeken Özmen, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bu mesleği icra etmek için yeri gelip ezilenlerin, yeri gelip mağdur olanların günüdür. Bugün devletinin ve milletinin sesini duyurmak için bu mesleği icra eden, mesleklerini çıkarlarının önüne koyan, gecesini gündüzüne katan, ekonomik zorluklarla mücadele eden gazeteci meslektaşlarımıza adanan bir gündür. 10 Ocak masa başında rant gazeteciliği yapanların değil, seçim zamanı ortaya çıkan gazetecilerin değil, sadece çalışan gazetecilerin günüdür” ifadelerini kullandı. 
  Kahvaltının ardından Eğriboyun ve Evranlı Mezarlıklarına giden gazeteciler, vefat eden meslektaşlarını kabri başında anarak dua etti.