Nazilli Belediye Meclis Toplantısı'nda işgaliye ücretlerinin Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için 300 TL’den 500 TL’ye çıkarılmasına esnaf tepki gösterdi. “Gelirlerimizi arttırmamız lazım” diyerek uygulamaya imza atan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, tüm partilerin desteğini aldı. Esnaf ise kendilerini ekonomik olarak sıkıntıya sokacak karara karşı olduklarını dile getirdi. Esnaftan bazıları ise fiyat artışına uyacaklarını ancak araçlarla seyyar satış yapan kişilerin engellenmesini beklediklerini dile getirdi.

“BU MİLLET ALTIN MI KAZANIYOR?”

Yıldıztepe Mahallesi Hürriyet Caddesi, Nazilli Emniyet Müdürlüğü alt sokağında karpuz ve kavun satışı yapan 51 yaşındaki Cemal Aydın, işlerinin zaten zayıf olduğunu belirterek yapılan zamma tepki gösterdi. "Zaten kazancımız yok" diyerek tepkisini dile getiren Cemal Aydın, “Böyle saçma iş mi olur? İki gündür kazandığım para 135 TL. Bir de aylık işgaliye bedelini 500 TL’ye çıkarmışlar. Ben bu zamma karşıyım. Gerekirse sergiyi kapatır karpuzları belediyenin önüne döker geliriz. Zaten kazancımız yok. Bu millet altın mı kazanıyor?” dedi.

“SOKAK ARALARINDAKİ SATIŞLARI ENGELLESİNLER”

Nazilli’de 17 yıldır Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı üzerinde sergi açan 28 yaşındaki Emre İpek ise, “300-500 TL bizim için önemli değil. Biz bu yerden kazanıyorsak ücretini vereceğiz. Benden 500 değil bin TL alsın ama araçlarıyla sokak aralarında kamyonetlerle, traktörlerle satış yapanlara bir çözüm bulsunlar” diye konuştu.

“KARARA SAYGILIYIM”

Belediyenin verdiği karara saygılı olduğunu ve uyacağını belirten Kurtuluş Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde karpuz satışı yapan 51 yaşındaki Emrullah Ayeş, “Zaten işlerimiz zayıf. Satışlar gayet düşük ama belediye bir karar almışsa uymak mecburiyetinde kalacağız. Karara saygılıyım” ifadelerini kullandı.

“GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKEN BİR KARAR”

Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız, belediyenin işgaliye kararına tepki göstererek, “Daha önce yıllık olarak 300 TL ile 500 TL arasında ücret alınıyordu. Şimdi Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için aylık 500 TL olması çok. Zaten ne kazanıyorlar ki? Biz Manavlar Odası olarak bu kararı kabul edemeyiz. Gözden geçirilmesi gereken bir karar. En kısa zamanda Başkan Kürşat Engin Özcan’la görüşeceğim” şeklinde konuştu.