5 yılda hayata geçirdiği projelerini anlatan Başkan Özakcan, 14 başlıkta topladığı projelerini tanıttığı toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Demokrasiyi geliştirmemize ihtiyaç var. Gelişen demokrasiyle Cumhuriyet’imizi taçlandırmaya ihtiyacımız var. İnşallah bunu Demokrat Parti’nin demokrat anlayışıyla, bütün yurttaşlarımızı kucaklayan siyaset anlayışıyla, önümüzdeki yerel seçimler bir çoban ateşinin yakılmasına vesile olur ve bütün Türkiye’ye yayılan bir iktidarın yolunu açar” dedi.

“İTTİFAKIMIZ HALKIMIZLA”

DP olarak seçimde hiçbir siyasi partiyle ittifak yapmadıklarını kaydeden Özakcan, “Ama seçim bölgesinde bulunduğumuz ve Türkiye genelinde halkımızla ittifakımız var. Biz, halkla ittifak içindeyiz. Söke’de Söke halkıyla, Çine’de Çine halkıyla, Efeler’de de hiçbir parti ayrımı gözetmeden tüm Efeler halkıyla ittifak içindeyiz. Onun için diyoruz ki, tüm yurttaşlarımıza, siyasi alışkanlığınız, aidiyetiniz ne olursa olsun, gelin, bu ittifakların dışında demokrasi ittifakı konusunda birlikte olalım. Demokrat Parti’nin adaylarıyla birlikte olalım, ülkemizin önümüzdeki dönem yaşayacağı siyasi oluşum ve gelişmelerin ufkunu açalım” diye konuştu.

ÖZAKCAN’IN PROJELERİ

Özakcan toplantıda, Belediye Hizmet Binası, Efeler Kent Meydanı, Zafer Meydanı ve Pazar Alanı Kompleksi, Kent Pazarları, Yeşil Kent Efeler, Sosyal Yardım Kenti Efeler, Taziye Evleri, Düğün Salonları, Efeler Kültür ve Sanat Kenti, Aşevi Yapımı, Butik Yerel Ürünler Pazarı, Kadın Dayanışma Merkezi, Sağlıklı Yaşam Eğitim ve Spor Merkezi, Giysi ve Gıda Bankası gibi önümüzdeki dönemde yapacağı 14 ana başlıkta topladığı projelerini anlattı. Özakcan’ın projeleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve katılımcılardan tam not aldı.

‘EFELER BİZİM, SÖKE BİZİM MESAJINI VERECEĞİZ”

Başkan Özakcan’ın projelerini tanıtmasının ardından kürsüye gelen Söke Belediye Başkanı ve DP Adayı Süleyman Toyran, “Bir tarafta Cumhur İttifakı diğer tarafta Millet İttifakı var. Cumhur İttifakı’nın arkasında hükümet, Millet İttifakı’nın arkasında Büyükşehir gücü var. Bir tarafta AK Parti ve MHP, diğer tarafta CHP, İYİ Parti ve HDP, bir tarafta da halkla birliktelik sağlayan Demokrat Parti. Bizim arkamızda kendisini tanımaktan gurur duyduğumuz bir genel başkanımız var. 31 Mart akşamı Genel Başkanımıza, ‘Efeler bizim, Söke bizim’ mesajını vereceğiz. Şu anda Söke’de seçimi kazanmaya en yakın parti DP” ifadelerini kullandı. 
  Programda DP'nin Efeler Belediyesi ve Söke Belediyesi Meclis üyesi adayları da tanıtıldı.