Türkiye'nin önemli turizm merkezlerine sahip Aydın'da İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, turizmle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aydın'ın 65 bin 29 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Yılmaz, kent turizminin her geçen yıl daha iyiye gittiğini söyledi.

4 MİLYON TURİST

Aydın'ın geçen yıl yaklaşık 4 milyon turisti ağırladığını dile getiren Yılmaz, "Ağırladığımız turistlerin yaklaşık 1 milyon 500 binini yabancı, 2 milyon 500 bin civarını da yerli turist oluşturdu" dedi.

12 AY TURİZM

Yılmaz, kent turizmini canlandırmak için çalıştıklarını belirterek, "Kuşadası ve Didim gibi önemli turizm merkezlerine sahibiz. Deniz, kum ve güneş turizminin dışında kültür, gastronomi, termal gibi çeşitlendirmeler ile Aydın'da turizmi 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Aydın olarak katıldığımız fuarlarda tanıtım yapıyoruz. Valiliğimiz, turizm paydaşlarımız ve firmalarımızla birlikte yaptığımız çalışmaların, turizmimizi olumlu yönde etkiyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Aydın'ın bu yılki turist hedefini de açıklayan Yılmaz, "Bu yılki hedefimiz 5 milyon turisti ağırlamak. 2 milyon yabancı, 3 milyon da yerli turistin kentimize gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.