Nazilli’de aralarında işadamları ve esnaf bulunan yaklaşık 15 kişilik bir grup, Yeşilmahallespor kulübü ismini Nazillispor olarak değiştirme kararı aldı. Futbola gönül veren sporseverler tarafından alınan bu kararla ‘amatör ruhun’ canlandırılması amaçlanırken, aynı zamanda da takımı önümüzdeki yıllarda profesyonel lige taşıyarak ilçeyi temsil etmesi hedefleniyor. 1967 yılında işadamı Fuat Amasya tarafından Nazillispor olarak kurulan ve 1984 yılında adının başına ‘Yeni' unvanı alan kulüp, 2001 yılında dönemin belediye başkanı Esat Ergüler tarafından belediye bünyesine alarak Nazilli Belediyespor olarak isim değiştirdi. Kurumsallaşarak ‘Halkın takımı’ olmaktan uzaklaşan kulübe olan ilginin azalması ve sporla ilgili olmayan işadamlarının yönetime girerek yanlış kararlar alması ise bir zamanlar başarıdan başarıya koşan takımı 3. lige düşürdü.

İLÇE HALKINDAN DESTEK BEKLİYORLAR

Nazilli Belediyesi ile işi olan firmaların işlerinin kolaylaştırılması karşılığında Nazilli Belediyespor'a yöneticiler getirilmesi camia tarafından hoş karşılanmayınca birçok çatlak ses çıkıyordu. Nazilli’de bir dönem takımın gençlik komitesine görev alan futbola olan düşkünlüğüyle bilinen Balıkçı Erkan lakaplı Erkan Özhan önderliğinde buluşan ve aralarında farklı meslek grupları bulunan 15 sporsever, İlçe halkının sahipleneceği bir takım yaratmak için harekete geçti.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDİLECEK

İsabeyli Mahallesinde bulunan Özhan’ın restoranında bir araya gelen sporseverler 1. Amatör kümede bulunan takımın kulüp başkanı Ahmet Özkaya ile yaptıkları görüşmede kulübün isminin değiştirilmesinin ardından ilk iş olarak forma renginin pamuk amblemli siyah beyaz olması yönünde kararını aldı. Yeni yönetimin ilk kurucu başkanlığı görevini alan Erhan Özhan önümüzdeki günlerde olağanüstü kongre kararı alarak yeni yönetimi seçeceklerini açıkladı.