Söke’deki ADÜ’ye bağlı fakülte ve yüksekokullarla ilgili faaliyetleri değerlendirmek üzere Söke Kaymakamlığı Salonu’nda toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Rektör Aldemir, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel, Söke Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Yabancı ve çok sayıda sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcisi katıldı. Önceki yönetimler zamanında kapanan, merkeze çekilen okul ve bölümler dolayısıyla kırgın olan Sökeliler, gerçekleşen toplantı ile akıllarına takılan soruları Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'e sorma fırsatı buldu.

"BİZE FIRSAT VERİN"

Rektör Prof. Dr. Aldemir, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi başta olmak üzere yeni açılacak bölümlerle öğrenci sayısının artmasını beklediklerini ifade etti. “Sökelilerin emeği karşılıksız kalmayacak” diyen Rektör Aldemir, “Söke'nin önemini biliyorum. Sökelilerin üniversitemiz için yaptıkları yatırım ve fedakarlıkların farkındayım. Üniversitemizin bütün binalarını Sökeliler yapmış. Allah sizlerden razı olsun. İlçeye üniversite kazandırmak için Sökelilerin bu kadar uğraşı ve emeği karşılıksız kalmayacak. Bize fırsat verin. Bir-bir buçuk yıl sonra Söke'de tahmininizin ötesinde gelişmeler olacak. Mimarlık Fakültesi faaliyete geçecek, İşletme Fakültesi de doktora alma seviyesine gelecek” dedi.

“MASTER PLANIMIZ HAZIR”

Rektör Aldemir, fakülte, yüksekokul ve bölümler açılırken açıldıkları yer ile ilgili planların yapılmadığını ifade ederek, “Her gelen yönetim kafasına göre dağılım yapmış. Petrol istasyonları dahi açılırken, belirli bir mesafede kurallarla belirlenir. Bölümler kurulacakları yerin önemi ve önceliklerine göre belirlenmeli. Biz master planımızı hazırladık. Bundan sonra üniversitemizin fakülte ve bölümleri bu plana göre açılacak” diye konuştu.