Çıktığı önemli organizasyonlarda büyük sınavlar veren ve başarılı sonuçlar ile dönen atlet, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel‘in ve Kulübü Kuşadası Belediyespor’un destekleri ile önemli yarışlar öncesindeki hazırlıklarını sürdürüyor. 400 metre yarışları için Avrupa barajını geçmeyi hedefleyen Okan Yılmaz, bu büyük gururu yaşamak için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Tek hedefinin Avrupa Şampiyonası’na katılmak olduğunu belirten Aydınlı atlet Okan Yılmaz, “Hedefim 400 metrede Avrupa U23 barajını geçmek. Çok yoğun bir antrenman dönemini başarılı sonuçlarla atlattım. Şimdi de tek hedefim barajı geçip Avrupa Şampiyonası’na katılım sağlayıp önemli sonuçlar almak” dedi.

SON 72 SALİSE

Başarılı atlet Ankara’ da Olimpik Deneme Yarışları’nda 400 metreyi 48,57 koşarak Avrupa şampiyonası katılmak için 72 salise kadar az bir süresi kaldığını belirtti. Yılmaz, “Antrenmanlarım şuanda çok iyi gidiyor ve kendimden çok emin bir şekilde rahatlıkla bu barajı geçeceğime inanıyorum. Antrenörüm Görkem Aybars Balcı ile birlikte çok iyi sonuçlar alıyorum. Kendisi bir antrenörden önce bana ağabey gibi yaklaşması benim bu dereceleri yapmamı sağladı. Antrenmanda verdiği destekler sayesinde buralara kadar geldim ama bu sonuçlar bize yetmez, birlikte daha iyi dereceler yapacağız” ifadelerini kullandı.

“SPORCUMA İNANIYORUM”

Sporcusunun başarılı ve karakterli birisi olduğunu belirten Antrenör Görkem Aybars Balcı, “İyi bir sporcu olabilmenin anahtar kelimeleri; başarı, hırs, disiplin ve sabırdır. Okan ile ilk tanıştığımızda onun bu isteğini görünce bende bir kıvılcım yandı ve onun çok iyi dereceler yapacağına inandım. Tabi ki hedeflediğimiz derecelerde değiliz ama hedefe emin adımlarla çok iyi bir şekilde ilerliyoruz. Sporcum Okan Yılmaz’ın Ankara’da bu ay içinde yapılacak yarışmalarda 400 metrede Avrupa Barajı olan 47,85 ‘ i çok rahat bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Hedeflerimize Adım adım ilerleyip öncelikle barajı geçip sonrada kürsü hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.