2018-2019 eğitim öğretim yılı başında okul egzersizleri olarak açılan resim kursu Cumartesi günleri sabahtan 4 saat olarak yapılırken, çalışmalar öğleden sonra da Halk Eğitim Merkezi kursları kapsamında 4 saat daha devam ediyor. Her iki kursa da katılan öğrenciler kara kalem ve yağlıboya çalışmalarının temel ve ileri seviyelerini Okul Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferdi Tüner’den öğreniyor. Resimdeki yeteneklerini disipline eden öğrenciler, bu sanatta kendilerini geliştirirken kısa sürede değerli eserler ortaya çıkarmayı başardı. Kursta sanatın inceliklerini öğrenen öğrenciler aynı zamanda keyifli dakikalar geçiriyor. Halk Eğitim Merkezinin yıl sonu sergisinde ilk sergi heyecanlarını yaşayan öğrenciler, kursa devam ederken bir yandan da yıl sonundaki sergiye hazırlanıyor.

KARİKATÜRDEN PORTREYE

Kara kalem çalışmanın temel bilgilerini vererek çalışmalara başladıklarını ifade eden Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferdi Tüner, “Basit çizimler ve karikatürlerle başladık. Ardından biraz daha zor çalışmalara geçtik. İleri ki safhada portre çalışmalar yaparak kursumuzu sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz oldukça yetenekli” dedi.

"GÜZEL SANATLARA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kurs öğrencilerinden Meliha Evlatoğlu, “Resim yapmayı zaten seviyordum. Kurs sayesinde kendimi daha da geliştirdim” ifadelerini kullandı. Meltem Meral ise, “İlkokuldan beri resim yapıyorum. Resim yarışmalarına katılıyordum. Kara kalem çalışmalarına ağırlık vermek yeteneğimizi geliştirdi. Güzel sanatlara gitmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.