Amatör Süper Lig ekiplerinden Çine Madranspor’un Efeler’de Yıldızspor’a karşı oynadığı ve 5-1’lik skorla sona eren karşılaşma sonrasında Futbol Şube Sorumlusu Tuncay Erçin, yetkilileri göreve çağırdı. Aydın futbolunda gidişatın kötü olduğunu savunan Erçin, “Burada insanlar emek harcıyor. Ama bazı yerlerde kendini bilmezler üç maymunu oynuyor. Böyle giderse 3 yıla mücadele edecek kulüp bulamayacaklar” ifadelerini kullanarak Aydın futbolunu yönetenlere sert tepki gösterdi.

SORULAR YÖNELTTİ  

Çine Madranspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Tuncay Erçin, yaptığı açıklamada, “Kıymetli amatör spor sevdalıları, çok değerli kulüp başkanları, sevgili antrenör arkadaşlar ve işinden, aşından, ailesinden zamanını kısıp amatöre gönül vermiş cefakar yöneticiler. Sizlere de tanıdık geldi mi bu sözler? Katıldığımız her seminer veya toplantılarda kullanılan giriş bölümü bu cümleler hatırlayınız. Herkese dağıtılan kelimelerde sınırlı kalmış mavi boncuklar. Şimdi soruyorum. Bu cümleleri kuran kurum ve kuruluşların baş koltuklarındaki takım elbiseli tırnak içinde amatör spor sevdalıları, Aydın futbolu ne gibi bir düzen içerisinde yer alıyor? Vizyonu ve misyonu nedir? Ben sorularımıza cevap verecek amatör spora gönül vermiş bir yetkili arıyorum" ifadelerini kullandı.

"AMATÖR TAKIM BULAMAZ HALE GELECEKSİNİZ"

"Hafta sonu Yıldızspor-Çine Madranspor maçını yaklaşık bin kişi izledi. İzleyenler ne demek istediğimi anlıyorlardır. Ceza sahasında topun ele değmesi nedir? Rakip oyuncunun dahi 'Bir şey yok' dediği pozisyonda orta hakemin penaltı vermesi ne demek? Resmi görevi hakem atama sorumlusu olan bir kişinin aynı maça gözlemci olarak gelmesi neye işarettir? Futbolun kitabı yeniden yazıldı da bizim mi haberimiz yok? Hakem atamalarını kim, nerede, ne zaman ve nasıl yapılıyor? Bu atamalar sağlıklı bir ortamda mı, yoksa birkaç kişinin ağzına bakılarak mı yapılıyor? Daha doğrusu bu atamalar hangi derneğe ait?" diyen Erçin, şunları kaydetti: "İki hafta önceki Yıldızgücü-Çine Madran maçındaki orta hakemin maç içerisinde futbolcularımızla olan seviyesizce konuşmalarını gerekli mercilere ilettikten sonra yine bu aynı hakem son iki haftadır hangi kategoride ve hangi maçları yönetiyor? Kim çıkacaksa çıksın ve bu konuları amatör spor sevdalılarına anlatsın. Kulağınızın üstüne yatmayın. Altından üstüne burada herkes emek harcıyor. Alın teri döküyor. Evine bir tutam ekmek götürmek için mücadele ediyor. Oradan kendini bilmezler, insanların gözüne soka soka oyunlar oynuyor, üç maymunu oynuyor. Biz bunların hepsini biliyoruz, bu zihniyetle sizler devam edemezsiniz. Sizler böyle devam ederseniz 3 yıla kalmaz bir tane amatör takım bulamaz hale geleceksiniz ve o zaman da sizin o koltuklarda oturmanıza gerek kalmayacak. Allah’ın adaleti hiç bir zaman şaşmaz. Er ya da geç hak yolunu bulur, bulacaktır da."