31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde güven tazeleyen Özlem Çerçioğlu ile Efeler’de belediye başkanlığı koltuğunun yeni sahibi Mehmet Fatih Atay, halktan aldıkları 5 yıllık yetkiyi mazbatalarıyla taçlandırdı. Efeler'deki Adliye Sarayı'nda düzenlenen törenle il ve ilçe seçim kurulu başkanlarının elinden mazbatalarını alan Çerçioğlu ve Atay’ı partililer ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. Adliye Sarayı önünde toplanan kalabalıkla birlikte objektiflere poz veren Çerçioğlu ve Atay, mazbatalarını havaya kaldırarak belediye başkanı olmanın sevincini yaşadı.

AYDIN İÇİN BİRLİK OLMAYA DAVET ETTİ

Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden Özlem Çerçioğlu, seçimlerin geride kaldığını ve Aydın için yeni hizmetler yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Seçimi kaybeden adaylar başta olmak üzere Aydın’ın bütün milletvekilleri ile birlikte Aydın için çalışmaya hazır olduklarını dile getiren Çerçioğlu, Aydın için birlik olmaya davet etti. Program Atatürk Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Millet İttifakı’nın ortakları CHP ve İYİ Parti tarafından çelenk sunulmasıyla sona erdi.

ÇERÇİOĞLU 5, ATAY 4’ÜNCÜ MAZBATASINI ALDI

Böylelikle ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Çerçioğlu, daha önceki iki dönem milletvekilliği ve bir dönem Aydın Belediye Başkanlığı görevinin ardından 5’inci mazbatasını, daha önce üç dönem milletvekilliği yapan ve şimdi de belediye başkanlığına seçilen Mehmet Fatih Atay da dördüncü mazbatasını almış oldu.