EKODOSD’da gerçekleşen sunuma, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, KUŞAKK Başkanı Şerife Atınç ve derneğin gönüllüleri katıldı.

ÜRETEN TÜM KADINLAR ÜYE OLABİLİYOR

KUŞAKK Başkanı Şerife Atınç, “Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi neden kuruldu? Vizyonu nedir? Neler yapıyorlar? Kimlerle çalışıyorlar? Üretilen Ürünler neler ve nasıl pazarlanıyor? Yaratılan ürünlerde Kuşadası teması var mı? Sadece hediyelik eşyalar mı var, tarımda da üretim teşvik ediliyor mu? Kooperatife kimler katılabilir? Bu çalışmanın kimlere yararı olacak?” gibi pek çok konuda bilgi verdi. Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine tüm üretici kadınların üye olabileceği belirtildi. Kuşadası’nın köklü bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olduğu, etkin ve verimli tanıtımının sağlanabilmesi için markalaşması gerektiği, bunun için Kuşadası’na has özgün ürünlerin geliştirilmesi gerektiği aktarıldı.

ÜRÜNLER MARKALAŞACAK VE KUŞADASI’NIN TANITIMINDA KULLANILACAK 

Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kuruluş sürecinde, bu ürünleri el sanatları, hediyelik eşya ve tarımsal ürünler olmak üzere üç başlık altında ele alarak çalışmalara başladıklarını kaydeden Atınç, bu konuda önemli kurumlarla işbirliği yaptıklarını dile getirdi. Atınç, KUŞAKK olarak bir yandan toplumun en üretken kesimlerinin başında gelen kadınların emeğini kolektif bir oluşum olan kooperatif çatısı altında buluşturup ekonomik bir değer yaratırken, bir yandan da ortaya çıkacak ürünleri markalaştırmayı ve Kuşadası’nın tanıtımında kullanmayı hedeflediklerini söyledi.
  Kooperatifin çalışmalarını süreç içinde hedefledikleri noktaya ulaştırmak istediklerini ifade eden Atınç, bölgede yetişen zeytin, şeftali, kiraz, bal ve tıbbi aromatik bitkilerin paketlenmesi, doğal ürünlerin satılması için satış notlarının oluşturulması, geleneksel el sanatlarını kullanarak, Kuşadası’na özgü yeni ve çağdaş hediyelik eşyaların üretilmesi, bu sayede kadınların eğitimini ve ekonomik olarak gelir elde etmelerini hedefledikleri anlattı.

ÖNERİLER SUNULDU

Söyleşiyi izleyen konuklardan birçok öneriler sunuldu. Yapılan önerilerin değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi. Sunumdan sonra, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Günbey Şerifoğlu’na Prof. Dr. Cahit Şat tarafından, KUŞAKK Başkanı Şerife Atınç’a, Yönetim Kurulu Üyesi Sabiha Işık tarafından EKODOSD’un teşekkür belgeleri takdim edildi.