Didim Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen fener alayı sonrasında Didim 75 Gençlik Derneği ve Didim Karadenizliler Derneği işbirliğinden Koliva konseri düzenlendi.  Didim Belediyesi önünde başlayan fener alayı öncesinde dev Türk Bayrağı ile Atatürk portresi Didimlilerce taşınırken, motosikletli ve bisikletli ekiplerde yürüyüşe destek oldu.
Yürüyüşe, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP’li Meclis Üyeleri ile diğer parti temsilcileri yer alırken ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile binlerce Didimli marşlar eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden devam eden yürüyüş marşlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

“ZAFER BAYRAMINI KUTLADI”


Yürüyüşün ardından Kent Meydanına dolduran Didimlilere seslenen Belediye Başkanı Deniz Atabay, Ulu Önder Mustafa Kemal’in başlattığı Kurtuluş Savaşının 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırıldığını belirterek, 95. yılını kutladıkları zaferin öneminin bugünlerde daha iyi anlaşıldığını belirtti. 30 Ağustos Zaferinin 95. yılında Didim’de ortaya çıkan bu tablonun çok güzel olduğunu belirten Atabay, katılımları için tüm Didim halkına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından DAHOT ekipleri ile Uluslararası Halk Oyunlar Festivali için ilçeye gelen halk oyunları ekipleri yöresel gösterilerini gerçekleştirdi.

KOLİVA COŞKUSU


Halk oyunlarının ardından Didim’de sahne olan Grup Sade Didimlileri Koliva konseri öncesi coşturdu. Ardından sahneye Karadeniz müziğinin güçlü seslerinden Grup Koliva çıktı. Birbirinden hareketli şarkılarla konserine başlayan Grup Koliva sahneye Didim 75 Gençlik Derneği ile Didim Karadenizleri Derneği Başkan ve yöneticilerini davet etti.
Grubunun solisti İlhan Gülten ise Didim’e ikinci kez konser için geldiklerini belirterek Didim’de olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Ardından konuşan Didim Karadenizliler Derneği Başkanı Hakan Kılıç, iki dernekle birlikte konseri organize ettiklerini belirterek “Bizler kendi içimizde din, dil ve ırk ayrımı yapmadan bir araya gelen insanlarız. Tüm Didim halkı için bu etkinliği düzenledik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Grup Koliva söylediği Karadeniz ezgileri ile konsere katılanlara hoş dakikalar yaşattı.