Siyah beyazlı camiada kabus gibi geçen iki sezonun faturası, geçmişteki yönetim ve bazı siyasi isimlerin yanı sıra, en çok da geçen sezondan bu yana kulüpten desteğini çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na kesildi. 
  Yeni sezona transfer yasağı sıkıntısı ve kongrede çıkan olaylarla başlayan Aydınspor 1923’te, sonraki süreçleri takım içindeki futbolcu kavgaları ve taraftar ile yönetim arasındaki gerginlikler takip etti. Adeta kaosların takımı olan siyah beyazlı kulüpte, iki kez de haciz skandalı yaşanmıştı. Yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler sonrasında 15 bin kapasiteli Adnan Menderes Stadı’nda ortalaması bini geçmeyen boş tribünlere oynayan Aydınspor 1923, geçtiğimiz hafta sonu Utaş Uşakspor ile golsüz berabere kalarak, bitime bir hafta kala amatöre kümeye düştü. 2 yıl üst üste küme düşerek 10 yıllık bir Aydınspor 1923 tarihine kara leke bırakan yönetimler ise, camiada bu kötü senaryonun başkahramanları olarak sorumlu tutuluyor.

İSTATİSTİKLER BERBAT!

Aydınspor 1923 bu sezon 3. Lig 3. Grup’ta çıktığı 33 karşılaşmada sadece 7 kez galibiyet aldı. Siyah beyazlı ekip, 8 de beraberlik ve buna karşın 18 kere mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Bitime 1 hafta kala 32 puanla ligden küme düşen Aydınspor 1923, gelecek sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek. Sezon başından beri bir türlü toparlanamayarak düşme potasından kurtulamayan siyah beyazlı ekip ligde 26 gol atıp, kalesinde 47 gol gördü. Eksi 21 averaj ile de 3. Lig'in en çok gol yiyen takımları arasına girdi. Aydınspor 1923 bu sezon iç sahada sadece 4 galibiyet alabildi. Dış sahada ise 3 kez galip gelebildi. Siyah beyazlı ekip deplasmanda 8, iç sahada ise 7 kez mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Beraberliklerin takımı Aydınspor 1923, iç sahada 6, dış sahada ise 5 kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

SON 5 SEZONDA 18 TEKNİK ADAM

Siyah beyazlıların 2. Lig'e çıktıktan sonra 2013-14 sezonundan bu yana çok sık teknik direktör değiştirdiği göze çarparken, son 5 sezonda toplamda 18 kez hoca değişikliğine gitti. 2. Lig kariyerine Hüsnü Özkara ile başlayan Efe, aynı sezon içinde Mesut Toros ve Mustafa Ceviz ile çalıştı. Sonraki 2014-15 Sezonu’nda Aydınlı teknik adam Osman Aktar ile lige başlayan siyah beyazlılar, daha sonra Akif Başaran ve Murat Yoldaş’ı göreve getirdi. 2015-16 Sezonu’nda ise Yoldaş ile yolları ayıran Aydınspor 1923, sırasıyla Muharrem Uğur, Aydınlı teknik adam Göksel Özdemir, Tolga Doğantez ve Tarık Daşgün ile sezonu tamamladı ve bu son iki sezonda da Play Off’un kapısından döndü. 
  Efe için kabus dolu günlerin başladığı 2016-17 Sezonu'nda ise siyah beyazlı ekip toplam 5 ayrı teknik direktör ile çalıştı. Sezona Şenol Güneş’in kardeşi olan Bahaddin Güneş ile başlayan Aydınspor 1923, ardından Göksel Özdemir, Necat Gürpınar, Tolga Doğantez ve son olarak Altyapı Antrenörlerinden Mahmut Arslan ile ligi tamamladı. Sıkça teknik direktör değiştirmenin cezasını pahalı ödeyen siyah beyazlı ekip, son karşılaşmada İstanbul deplasmanında Tuzlaspor’a 1-0 mağlup olarak 3. Lig'in yolunu tuttu. Bu sezon da lige çalkantılı başlayan Efe, sezon öncesi Ahmet Duman ile anlaşma yapmasına rağmen daha sonra göreve Yavuz İncedal’ı getirdi. İncedal ile inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Aydınspor 1923, daha sonra görevi Akif Başaran’a teslim etti. Ancak kötü gidişatı önleyemeyen Başaran da, istifa ederek kulüpten ayrıldı. Başaran’ın yerine ise Göksel Özdemir ile el sıkışan ancak saatler içinde görevden alınan Özdemir’in yerine son olarak Mustafa Ceviz’i göreve getiren Aydınspor 1923, ligin bitimine 1 hafta kala yıllar sonra amatöre geri döndü.

2. LİG'DEN BU YANA 7 BAŞKAN

2. Lig'e 2013-14 Sezonu’nda yükselen Aydınspor 1923, o dönemden bu yana borç batağına sürüklendi. En büyük darbe aldığı dönemlerin başladığı Süha Bayırlı yönetimi, ardından yerini Ordulu iş Adamı Şahin Kaya’ya bıraktı. Otopark ihaleleri ve BŞB ile arasında geçen ticari ilişkiler gibi konularla gündeme gelen Başkan Kaya’dan sonra göreve Özgür Kesin geldi. Her göreve gelen yönetimin ‘Büyük Aydınspor 1923 Projesi’ sloganıyla işe koyulması ancak ardından kulüpten istifa etmesi geleneği yine bozulmadı. Özgür Kesin lig bitmeden görevi bıraktı. Daha sonra yeni sezonda ise ismi ilk kez duyulan Didimli İş Adamı Murat Kalaycı görevi devraldı. Kalaycı yönetimi de macerasını kısa sürdürürken, görevden istifa etti. Daha sonra  Fatih Atay göreve geldi. Atay yönetiminde kulübün borçları kapatılmaya çalışılsa da istenen olmadı. Fatih Atay görevden ayrıldıktan sonra Hidayet Türen Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı oldu. Türen yönetiminde de borçlarla boğuşan Aydınspor 1923, daha fazla bu yükü kaldıramadı ve geçen sezon 2. Lig’den 3. Lig'e küme düştü. 3. Lig'in sezon öncesinde takımın akibeti belli değilken, yönetimin devam edip etmeyeceği kesin değildi. Türen’e karşı başkanlığa aday olan iş adamları Hüsamettin Artan, Levent Sabancı ve Polat Bora Mersin adaylığını açıkladı. Ligin başlamasına az bir süre kalmasına karşın iki kez olaylı kongreler atlatan siyah beyazlı yönetimde Türen yönetimi göreve devam etti. Diğer adaylardan Hüsamettin Artan ve Levent Sabancı ise mevcut başkana destek kararı aldı. Sağlık sorunlarından dolayı görevinden daha sonra istifa eden Hidayet Türen’in yerine ikinci başkan Özgür Kızıl, Kulüp Başkanlığına geçti. Kızıl ve yönetimi geçmişten gelen borç sıkıntıları ile boğuşurken, diğer yandan da transfer yasağını son dakikada kaldırdı. Ancak yönetimin tüm çabalarına rağmen Aydınspor 1923 gerekli maddi ve manevi desteği Aydın’dan göremedi. Bu sonuçla siyah beyazlı ekip, profesyonel liglere veda ederek, Bölgesel Amatör Lig'e küme düştü.

KADRO İSTİKRARSIZLIĞI 

Her sezon başında takımı sıfırlayıp, yeni bir kadro kuran siyah beyazlı ekipte, takımın kemik kadrosu bir türlü oluşturulamadı. Kadro bozup kadro yapan Aydınspor 1923, 2. Lig'den bu yana 101 farklı oyuncu ile çalıştı. Siyah beyazlı ekibin başarısından daha çok başarısız sezonlar yaşamasının en büyük etkenlerinden biri de sürekli oyuncu değişiklikleri oldu. Altyapıya güvenemeyen Aydınspor 1923, transfer sezonlarının da adeta şampiyon takımlarından oldu.