Danimarka Prensesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Gıda Zirvesi'ne ilk gün aralarında 7 bakanın da bulunduğu 40 farklı ülkeden akademisyen, büyükelçi, belediye başkanı, ünlü şef ile Alibaba, Google ve IBM gibi önemli 48 şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

MÜLTECİ VE GIDA KRİZİNİ KONUŞTULAR

Dünya Gıda Zirvesi’nde Danimarka Prensesi ile “Türkiye ve mülteciler” hakkında sohbet etme imkanı bulan Rektör Bircan, Türkiye’deki milyonlarca mülteci ve tüm dünyadaki mazlumlar için ülke olarak yapılan olağanüstü işlerden bahsetti. Danimarka Çevre ve Gıda Bakanı Jakob Ellemann ve Hindistan Gıda İşleme Endüstrisi Bakanı Harsimrat Kaur Badal ile dünyadaki gıda krizi üzerine sohbet eden Bircan, kendilerine Türkiye’deki gıda sektörünün durumunu anlatan kitapçığı ve Aydın’a özgü hediyeleri takdim etti.

“VERİMLİ BİR ZİRVE OLDU”

Zirvenin ikinci gününde, ülkemizdeki gıda güvenliği ve Türkiye’nin gıda sektöründeki yeri üzerine konuşma yapan Prof. Dr. Cavit Bircan, böylesine özel bir topluluk içinde Türkiye’yi temsilen bulunmaktan onur duyduğunu belirtti. Bircan, “Güvenilir gıda üretiminden gastronomiye, gıda hastalıklarından israfın önlenmesine, bilişim teknolojisinin gıda sektöründe kullanılmasından e-ticarete, bunların çevre, sağlık ve ekonomiyle ilişkisine ve gıda kıtlığına kadar birçok önemli konunun konuşulduğu oturumlar oldukça verimli geçti” dedi.

ZİRVE 2 GÜN SÜRDÜ

Danimarka Parlemento Binası’nda “Better Food For More People-Daha Çok İnsan için Daha İyi Gıda” temasıyla gerçekleşen Dünya Gıda Zirvesi, Türkiye’den endüstri kuruluşlarının da katılımıyla 2 gün sürdü.