Sivas katliamı kurbanlarını anma yürüyüşüne Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesi, Nazilli Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Eğitim-Sen, DİSK Emekli-Sen, Şafak-Der, Eğit-Der, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve 78’liler Girişimi üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişi katıldı. Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin resim ve adlarının bulunduğu tişörtler giyen grup Uzun Çarşı boyunca alkışlar ve sloganlar eşliğinde yürüyerek Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

“İNSANLIK SUÇLARINDA ZAMAN AŞIMI YOKTUR”

Grubun basın açıklamasını Alevi Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Umut Bölen okudu. Bölen, 26 yıl önce 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle 35 kişinin diri diri yakıldığını hatırlatarak, “Diğer politik katliamlarda olduğu gibi deliller yok edilmiş, gerçek failler yakalanmamış, sanıklar Adalet Bakanlığı yapan bir şahıs tarafından savunulmuştur. Siyasi iktidarlar faillerin ceza almaması için seferber olmuşlardır. İnsanlığa karşı işlenen suçların zaman aşımı yoktur” dedi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Yakın geçmişteki terör saldırılardan örnekler vererek halkları birbirine karşı kışkırtan zihniyetin halen iş başında olduğunu savunan Umut Bölen, laiklik ilkesi tam olarak uygulanmadıkça bu tür eylemlerin önüne geçilemeyeceği vurguladı. Basın açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Başta Sivas katliamı olmak üzere Türkiye tarihindeki bütün provokatif eylemler, askeri darbeler, bütün yönleriyle soruşturulmalıdır. İnanç üzerindeki baskı ve ayrımı uygulamalara son verilmeli. İnsan hak ve özgürlüklerinden eşitlikten, demokrasiden, barış ve kardeşlikten yana olan demokratik kitle örgütleri olarak bizler Sivas katliamını yapanları lanetliyor, yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor ve onların mücadelelerini kendi mücadelemiz olarak yaşatacağımıza söz veriyoruz.” Grup basın açıklamasının ardından beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.