Aydın’ın Efeler ilçesi Ramazan Paşa Mahallesi 27 Sokak 13 numaralı Fikret Eraydın Apartmanının sahibi Kadriye Bozkurt Eraydın, ekonomik durumu iyi olmayan ve eğitimde başarılı olan öğrencilere katkı sunmak amacıyla bir vakıf kurdu. Kendisine ait apartmanın dördüncü katını da kayınvalidesi Zehra Eraydın, kayınbabası Fahri Eraydın, eşi Ali Behzat Eraydın ve oğlu Fikret Eraydın anısına vakfa bağışlayan Kadriye Bozkurt Eraydın, vakıf için de bir açılış töreni düzenledi. Açılışa Vakıf Başkanı Kadriye Bozkurt Eraydın’ın yakınları başta olmak üzere Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de katıldı.

“İNŞALLAH AMACIMIZA ULAŞABİLİRİZ”

Açılışta bir konuşma yapan ve kurulan vakıfla 6 kız öğrencinin çok cüzi rakamlara barınacağını ifade eden Vakıf Başkanı Kadriye Bozkurt Eraydın, “Babam ve kendi adıma kurduğum eğitim kültür ve sanat vakfının önce gençliğimize, sonra Aydın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah pek çok gencimize uzanabilme ve yardım edebilme fırsatı bulabilmeyi temenni ediyorum. İnşallah amacımıza ulaşabiliriz” dedi.

“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de vakfın kurulmasında emeği geçen ve gönülden bir hayır yapan Kadriye Bozkurt Eryadın’a teşekkür ederek, “Biz Aydın’a çivi çakan, Aydın insanına hizmet getiren ve hizmet eden, Aydın’a gönlünden koptuğu kadar fayda sağlayan herkese destek olmaya çalışıyoruz. Kadriye hanımdan da, adına vakıf kurduğu aile efradından da Allah razı olsun. Kurulan vakıf inşallah hayırlara vesile olur. Açılan bu vakfın hem Cuma, hem de kandil gününe denk gelmesi ise vakfa ayrı bir anlam katmış” diye konuştu. Açılış kurdelesi Vali Köşger, Vakıf Başkanı Kadriye Bozkurt Eraydın ve ailesindeki bazı isimler tarafından kesildi. Açılışta vatandaşlara yönelik lokma gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu.