Açılışa Vali Vekili Mustafa Hulusi Arat, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Aydın Milletvekilli ve AK Parti MKYK üyesi Metin Yavuz, Aydın milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, TÜRK Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

KREDİ KULLANAN İHRACATÇI SAYISI YÜZDE 10

Açılış konuşmasını yapan ATB Başkanı Fevzi Çondur, Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu’nun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin Aydın’ın geçen yıl ilde 349 ihracatçı ile 704 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini belirterek bankanın irtibat bürosunun vereceği katkı ile ihracatçıların başvuru ve taleplerinin daha kısa sürede tamamlanacağını, Türk Eximbank desteklerinden faydalanan yüzde 10-15 olan ihracatçı sayısını 2 yıl içerisinde yüzde 30’a çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

TURİZME YÖNELİK DE DESTEKLER VERİLECEK 

Türk Eximbank’ın değişim ve dönüşüm yönünde attığı her adımın, daha fazla ihracatçıya daha çok destek verme hedefinde ilerlemesine katkı sunduğunu belirten Adnan Yıldırım, “2017 yılında ihracatçılarımıza 39,3 milyar dolarlık finansman desteği vererek ihracatın yüzde 25’ine katkı sağladık. 2018 yılında ise bu desteğimizi yüzde 17’lik bir artışla 46 milyar dolara, ihracatı destekleme oranımızı da yüzde 27’ye yükselteceğiz. 12. İrtibat Büromuzu Aydın’da açıyoruz. Aydın’da daha çok ihracatçıya ulaşmaya çalışacağız. Ayrıca turizm kenti olan Aydın’da turizme yönelik de çalışmalarımız olacak” dedi.

İHRACAT HEDEFİMİZ 5 MİLYAR DOLAR 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’dan 5 milyar dolar ihracat hedefi belirlediklerinin altını çizerek, “Aydın’a 740 milyon dolar ihracat gerçekten yakışmıyor. Olması gereken 5 milyar dolar ihracat. Bu rakama ulaşmak için Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu önemli bir araç. Diğer araçlara da ihtiyaç var. Bunlardan biri olan Aydın Serbest Bölge projesini hayata geçirmek istiyoruz. Yerini netleştirdikten sonra hayata geçireceğimiz AYSER, ihracata 1 milyar dolar katkı sağlarken 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Aydın, Türk Eximbank için iyi bir ekmek kapısı. İleride inşallah şubeleşerek Aydınlı ekonomisinde önemli bir konuma sahip olacak” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından TÜRK Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ATB Başkanı Fevzi Çondur ve AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin arasında işbirliği protokolü imzalandı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu, Borsa binasının 5’ince katında hizmet vermeye başladı.