Çorapcılar Kıraathanesi Rahvan Atçılar Kulübü’ndeki kahvaltıya Sezgin'in yanı sıra, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Aydın Sarı, İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Çelebi, eski Buharkent Belediye Başkanı ve İYİ Parti Buharkent Belediye Başkan Adayı Yusuf Vural, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Sümer Mahalle Muhtarı Erdoğan Dilbaz, Oba Başkanı Erdoğan Çamdeviren, partililer ve mahalle sakinleri katıldı.

SEZGİN, SES GAZETESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİ

Millet İttifakı adayları ile ilgili soruları yanıtlayan Sezgin, Aydın yerel basınını da takdir ettiğini dile getirdi. Sezgin, “Çünkü demokrasinin çok dağıldığı bir dönemde yerel basının özellikle ilimizde demokrasi, basın özgürlüğü, kamuoyunun haber alma hakkı açısından gördüğü işlev çok önemli. Ses Gazetesi de tutarlı, düzgün, nesnel bir habercilik yapıyor. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

"NAZİLLİ VE BUHARKENT ADAYLARI TAMAM"

CHP ile sadece Aydın’da değil, Türkiye’nin birçok bölgesinde işbirliği yapıldığını ifade eden Sezgin, “Daha önceden tasarladığımız ittifakın sınırlarının ötesine geçti. Bazı illerde vardı ki sonradan listeye girdi. Aydın’da da öyle gözüyor ki bu işbirliğinin koşulları çok yakında sonuçlanacak. Ama şu anda an itibariyle sonuçlandırmalar sizin elinizdeki bilgilerin yanlış olduğunu söyleyemem ama kesinleşmedi. Detaylar kesinleşince hafta içi açıklanacak. Ama Nazilli’de olduğumuz için şunu söyleyebilirim Nazilli Belediye Başkan Adayımız Kürşat Engin Özcan, Buharket Belediye Başkan Adayımız Yusuf Vural’dır” şeklinde konuştu.

“HAYAL KIRIKLIKLARI OLABİLİR”

Nazilli CHP İlçe Teşkilatı'nın kendi adayını çıkarma ısrarının sorulması üzerine Sezgin, “Bu bir işbirliği formatıdır. Bu bir müzakere formatı. Burada ikili müzakere yapıyoruz. Tabiatıyla bu görüşmelerde taviz vereceksiniz, taviz alacaksınız. Müzakerelerin sistemi budur. 'Ben her şeyi alacağım. Ben şunu alacağım' diye yaklaşılırsa bu dayatmadır. Ben CHP’deki arkadaşlarımızın böyle bir mantık, yaklaşım içinde olacaklarını sanmıyorum. Çünkü CHP’li arkadaşlarımın sağduyulu olduklarından eminim. Bir takım hayal kırıkları olabilir elbette. Sonuçta bizim işbirliğimizin kazan kazan anlayışı içindeki hedefleri o kadar büyük ki, bu hayal kırıklıklarında o büyük hedefin tamir edeceğini düşünüyorum. Bizde var hayal kırıklığına uğramış arkadaşlarımız. Ama işbirliği formatı içinde bu hayal kırıklıklarını unutacağız, hedefe kilitleneceğiz” ifadelerini kullandı.  

“İYİ PARTİ 5 İLÇEDEN ADAY ÇIKARACAK”

Seçime az bir zaman kaldığını belirten İYİ Parti Aydın İl Başkanı Aydın Sarı ise, zamanın daraldığını dile getirdi. Sarı, şunları kaydetti: “Daralan bu zaman içinde Millet İttifakı kapsamında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığında İYİ Parti aday çıkarmayacak. Bunun ardından da ilçelerle ilgili görüşmeler bitme aşamasındadır. Bu noktada İYİ Parti'den aday çıkaracak 5 tane ilçemiz var. Bu ilçelerle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Bunun dışındaki 12 ilçemizde de henüz tam sonuçlanmış değil. Sadece Nazilli ve Buharkent’te adaylarımız kesin, onun haricinde ilçelerimizdeki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki hafta diğer ilçelerimiz kesinleşecek. Toplu bir tanıtım töreniyle adaylarımızı tanıtacağız.”