Mayıs ayının son günü kutlanan “Dünya Tütünsüz Günü" nedeniyle Kuşadası Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe sigarayı bırakmak için polikliniğe müracaat eden ve başarılı olan vatandaşlar ve yakınları katıldı. Göğüs Hastalıkları uzmanı, sigarayı bırakma polikliniği sorumlusu Dr. Seren Arpaz, sigaranın zararları ve sigaranın nasıl bırakılabileceği ile ilgili bilgiler verip, sigaranın zararları ve vücutta bıraktığı etkilerle ilgili görsel sunumlar yaptı. 
2009 yılı sonunda sigara bırakma polikliniğini açma gerekliliğini gördüklerini ve bu konuda eğitim aldıklarını söyleyen Dr. Arpaz, "Bize başvuranlarla seanslar halinde görüşme yapıyoruz. Sigara bir bağımlılıktır, bu da nikotin bağımlılığı hastalığıdır ve 3 boyutu vardır. Birincisi biyolojik boyutudur bu ilaçla tedavi edilebilir,  ancak  ikincisi olan davranımsal boyutunu bilimsel yöntemlerle tedavi ederiz. Üçüncü boyutu da psikolojik bağımlılıktır, bu üçgenin üç kenarı da tedavi etmek için çalışıyoruz" diyerek, slayt gösterisi eşliğinde sigaranın sağlığa zararları, ekonomik yönden zararları, çevreye ve doğaya olan zararları, sigara firmalarının insanları nasıl sigara içmeleri için kandırdığı, gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasındaki farklılıkları anlattı. Sigara içmenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bu konuda destek almak isteyenlerin polikliniğe müracaat etmelerinin yeterli olduğunu söyledi. 
Etkinlik sonunda Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvurarak sigarayı bırakma başarısı gösteren vatandaşlara Başarı Sertifikası verildi. Etkinlikte Başhekim Op. Dr. Yusuf Kuyucu, başarı belgesi alan vatandaşları kutladı.