13 Ağustos Cuma günü MHP Aydın İl Teşkilatı ve MHP Efeler İlçe Başkanı Tamer Şengezen’den oluşan bir heyetle MHP Genel Merkezi’nde, MHP Lideri Bahçeli'yi makamında ziyaret ettiklerini söyleyen İlter, “Türklük Dünyası'nın büyük lideri Sayın Genel Başkanımızın Aydın’daki tüm teşkilatlara teveccühü ve güveni tamdır” dedi.

“AYDIN, MHP İÇİN ÖNEMLİ BİR KENTTİR”

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin teveccühü ve takdiriyle atanmış olduğu MHP Aydın İl Başkanlığı görevindeki 100 günlük takvimi geride bıraktıklarını söyleyen İlter, “Malumunuz olduğu gibi atanma sebebimiz Aydın ilindeki bir dizi olumsuzluklar üzerine duyulan lüzumla gerçekleşmişti. Aydın, MHP için önemli bir kenttir. MHP’nin Aydın’da ciddi bir potansiyeli vardır fakat 1 Kasım 2015 Seçimleri’nden sonra ülke genelinde  yaşandığı gibi ilimizde de partimiz üzerinde bir takım saldırı, kumpas, operasyonlar vuku bulmuştu. Bunların neticesinde 2 il başkanı görevden alındı ve 27 Nisan’da bizim atanmamızla yeni bir sayfa ve dönem açıldı. Bu noktada 100 günlük periyot içerisindeki MHP olarak Aydın’da il ve ilçeler nezdinde hangi çalışmaları yaptığımızı, hangi yapısal değişikliklere gittiğimizi bir rapor halinde Sayın Genel Başkanımıza takdim ettik” şeklinde konuştu.  

“TEŞKİLATLARIMIZLA BİR BÜTÜN OLDUĞUMUZU ARZ ETTİK”

Ankara Balgat’ta bulunan MHP Genel Merkezi’ndeki temaslarına ilişkin bilgilendirmede bulunan İlter, “Bu noktada teşkilatlar arasındaki gönül bağının tekrar sağlandığını, birlik ve beraberliğin tesis edilerek MHP İl Teşkilatı’nın ilçe teşkilatlarıyla beraber bir bütünlük arz ettiğini liderimize aktardık. Yine Genel Merkez siyasetine ve liderimize olan bağlılığın en kuvvetli şekilde tekrar vücut bulduğu bir atmosferin oluşturulduğunu da kendilerine ifade ettik. Ziyaretlerimiz kapsamında, MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü ve Genel Başkan Başdanışmanı Nevin Taşlıçay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve hareketimizin en zor günlerinde çilesini çekmiş, ateş hattından gelen taş medreseli ağabeylerimizi de ziyaret ettik. Ziyaretimizde bir dizi istişare ve görüşmeler gerçekleştirdik” diye konuştu.

“LİDERİMİZ, ÇALIŞMALARIMIZDAN YÜKSEK MEMNUNİYET DUYUYOR”

Sundukları rapor kapsamında 100 günlük çalışma performansını sergilerken aynı zamanda Aydın ilinin genel siyasi konjonktürünü de MHP Lideri Bahçeli’ye arz ettiklerini söyleyen İlter, “Bu noktada hiçbir gücün, fitne ve şer odaklarının MHP’nin hiçbir teşkilatına nüfuz edemeyeceğinin, sızıntı yapamayacağının altını çizerek dirayetli bir yönetimin oluşturulduğunu liderimize ifade ettik. Genel Başkanımız, Aydın’daki gelişmeleri birebir takip ettiğini ve tüm gelişmelerden haberdar olduğunu bilmemizi istedi. Liderimiz, ilimiz nezdindeki çalışmalardan yüksek bir memnuniyet ve yüksek bir güven duyduğunu da bizlere söyledi. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. MHP’nin il ve ilçe teşkilatları nezdinde temsil noktasında olanların Genel Merkezimizin politikaları doğrultusunda hareket etmeleri en tabi olması gereken durumdur. Partimizin programları, ilke, ülkü ve teamüllerinin yanı sıra töresi tamamen en hassas olduğumuz noktalardır. Bu noktalardan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi de liderimize arz ettik. Gayet olumlu ve güzel gelişme cereyan etti” ifadelerini kullandı.

“HER SALDIRIYI PÜSKÜRTECEK KUDRETTEYİZ”

MHP olarak, gerek genel, gerekse de yerel siyasette Genel Merkez politikaları noktasında haklılığı her zaman ortaya çıkan MHP Lideri Bahçeli’nin yol göstericiliğinde davalarının yılmaz savunucuları olacaklarının tüm kamuoyunca da bilinmesi gerektiğinin altını çizen İlter, şunları kaydetti: “MHP, ülkemiz için lazımdır. Ülkemizin ve Türk Milleti’nin Türk milliyetçilerine ihtiyacı vardır. Tarih bir kez daha Türk milliyetçilerine ağır sorumluluklar yüklemiştir. Biz ülkemizin içerisinden geçtiği ateş çemberinin, içerideki ve dışarıdaki tehditlerin farkında olan bir ideolojik hareketiz. Yine MHP olarak biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu felsefesinin siyasi platformdaki vücut bulmuş adresiyiz. Yani milletimiz müsterih olsun. Allah’ın izniyle MHP var oldukça, Bilge liderimiz başımızda olduğu müddetçe hiçbir beşeri güç Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar veremeyecektir. Genel Başkanımızın son grup toplantısındaki açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletiyle birlikte her türlü saldırıyı püskürtecek kudrettedir.”  

“SİYASİ KISIR DÖNGÜLERLE GEÇİRECEK VAKTİMİZ YOK”

MHP olarak üzerlerine düşeni, toplumu kucaklaştıran, "Önce ülkem ve devletim, sonra  partim ve ben" anlayışıyla sürdüreceklerini söyleyen İlter, “MHP, her türlü donanımda yetişmiş, liyakatli, şuurlu vatan evlatlarının kucaklaştığı bir Kuvayi Milliye cephesidir. Bunun da böyle bilinmesi lazımdır. Bugünkü vaziyet her türlü siyasi çıkar ve çatışmanın bir kenara bırakılarak bölgesel tehditlerin savuşturulmasına kadar aklın ve sağduyunun olması gerektiğini göstermektedir. Nazik süreçlerden geçiyoruz. Bugün Kandil’e yönelik Genel Başkanımızın işaretinden sonra devletimizin bölge başlattığı operasyonlar hepimizin malumudur. Cumhuriyet tarihini en zor günlerinden geçmemizle birlikte biz bu filmi daha önceden gördük. Ne yapmamız gerektiğiniz ve nasıl davranmamız gerektiğiniz bilen bir siyasi hareketiz. Gereksiz çatışma ve gereksiz siyasi kısır döngülerle geçirecek vaktimiz yoktur. İnşallah diğer siyasi partiler de aynı duyarlılığı, devlet millet menfaati adına da sergilerler” ifadelerini kullandı.

“LİDERİMİZE SADAKATLE BAĞLIYIZ”

MHP Lideri Bahçeli’nin Aydın’daki teşkilat çalışmalarından son derece memnun olduğunu vurgulayan İlter, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendisi Aydın’da yapılan tüm çalışmalardan haberdar olduğunu net bir şekilde ifade etti. Bu konudaki memnuniyeti ve her daim teşkilatlarının arkasında ve yanımızda olduğunu da bilmemizi istedi. Kendisinde de teşkilatımıza karşı güveni ve teveccühü var, bizler de kendisine sadakatle bağlıyız. Bize düşen oradaki izlenen siyaseti takip edip bize duyulan güveni boşa çıkarmamaktır. Çalışmalarımızdaki hedefimiz, bu istikamette sahip olduğumuz tüm enerji ve zamanı sarf edip MHP’yi Aydın’da daha ileri bir noktaya getirmektir. Genel Başkanımızın bu konuda Aydın’daki tüm teşkilatlara güveni ve teveccühü tamdır. Sonuç olarak Genel Merkez’e gerçekleştirdiğimiz ziyaretin, Aydın’daki mevcut sıkıntıların aşılmasının sağlanmasıyla gerçekleşmesinin daha uygun olacağını düşünmüştük. 100 günlük süreçten sonra böyle bir ziyaret gerçekleştirmeyi daha doğru bulduğumuzu Genel Başkanımıza da ifade ettim. Kendisine belirli bir merhaleyi aştıktan sonra huzurlarına gelmemin daha doğru olacağını söyledim. Genel Başkanımız sadece Aydın ilini değil, Türkiye’deki her il ve ilçeyi sıkı takip ediyor. Teşkilatları hakkındaki her türlü bilgiye sahip olduğunu biliyoruz.”