Afrodisias’ı, doğası, tarihi evleri, şelaleleri, kanyonlarıyla turizmin hemen her dalında seçenekleri bulunan ve yalnızca denizi eksik diye anlatılan Karacasu’da baharın tadı, yeşil bir denizi andıran doğada çıkarılıyor. Kuruluşu tamamlanmakta olan Karacasu Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği ve KARDOST tarafından düzenlenen, Aydın Mutlu ve Vayde Şeker’in rehberlik yaptığı Karıncalıdağ Sümbüllü Kayası yürüyüşüne Nazilli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü’nden (NAZBİDOS) 50 kişilik ekip katıldı.

TURİZM DERNEĞİ FAALİYET GEÇİYOR

Esençay Mola’da yapılan kahvaltının ardından şehir merkezinde alışveriş yapıldı. Kızıllık Göleti'nde başlayan yürüyüş Karakaya Suyu, Sümbüllü Kayası, Taş Ocakları mevki, Cevizli Yaylası, Düğmeli Suyu, Kahvederesi Yaylası boyunca devam etti. Toplam 14 kilometrelik parkurun yürünmesi sonrası gölette piknik  yapıldı. Burada açılan stantta misafirlere ikramlarda bulunuldu. Stantta ikram edilen ürünlerin maliyetinin Karacasu Çiğ Köfte Aperatif işletmesi tarafından karşılandığı kaydedildi. Öte yandan kuruluş aşaması büyük ölçüde tamamlanan ve kurucuları arasında Nilgün Koruk, Hüseyin Kuruüzüm, Bülent Eriklioğlu, Ali Kaya, Aydın Mutlu ve Ali Küpelioğlu’nun bulunduğu Karacasu Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği'nin, ilçeye yeni bir soluk getireceği belirtiliyor.

ŞELALE MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

Karıncalıdağ’da bu yürüyüş düzenlenirken, Esençay Şelalesi de Denizli’den gelen Zirve Dağcılık Grubu'nu ağırladı. Yenice Muhtarı Cavit Paksoy’un rehberlik yaptığı 25 kişiden oluşan grup toplam 15 kilometrelik mesafe kat etti. Şelaleye ulaşarak burada vakit geçiren ekip üyeleri bol bol fotoğraf çekti. Gezginler yöresel ürünlerden satın alarak memnun bir şekilde ilçeden ayrıldı.