AK Parti İncirliova eski İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, ilçesinde belediye başkan aday adaylığını açıklamasının ardından, çalışmalarına da hız verdi. İlçesinde nabız yoklamalarına başlayan ve parti tabanından da olumlu tepkiler alan Yılmaz, belediye başkanlığına talip olduklarını ve İncirliova’yı artık AK belediyecilikle tanıştırma zamanının geldiğini ifade etti. İncirliova teşkilatının kurucu üyelerinden ve eski ilçe başkanı olmasından dolayı İncirliova’da geniş kitlelere hitap edebileceğini savunan Yılmaz, ilçesindeki sorunları da çok iyi bildiğini, bu sorunları çözüme kavuşturmak için aday olduğunu dile getirdi.   

 “OLUMLU TEPKİLER ALDIM”

AK Parti’de 6 yıl İncirliova İlçe Başkanlığı yaptığını hatırlatan Yılmaz, “İncirliova İlçe Teşkilatının kurucu yönetim kurulu üyesiyim. Anne ve babamın rahatsızlığı nedeniyle ilçe başkanlığı görevini bırakmak zorunda kaldım ve 4 yıl siyasete ara verdim. Çevremizdeki dostlarımız ve partide görev yaptığımız arkadaşlarımızla beraber yaptığımız istişarede İncirliova’da aday adayı olmam uygun görüldü. Aday adaylığımı açıkladıktan sonra herkesten olumlu tepkiler aldım. Bizim bu işi yapabileceğimize inanan çok vatandaşımız var. Bize güvenen ve inananları asla mahcup etmeyeceğiz” dedi.

“AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞACAĞIZ”

Park yapmak, çöp toplamak gibi hizmetlerin belediyelerin asli görevi olduğunu belirten Yılmaz, “Bu hizmetlerin en iyi şekilde yapılması gerekiyor ama ‘önce insan’ diyeceğiz. Belediyeler eğitimi, sanatı, sporu destekleyecek; belediyeler yoksulu bulacak, görecek ve gözetecek. Gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız ve kadınlarımızla alakalı proje üretmek, yaşanabilir bir İncirliova için niyetlendik. Maalesef İncirliova’da iktidar partisi ile yerel yönetimi bir türlü birleştiremedik. İncirliova’yı Ak Belediyecilikle buluşturunca genelde de iktidar olduğumuz için hizmetlerin gelmesi noktasında özverili bir şekilde çalışacağız” diye konuştu.

“İNCİRLİOVA’YI HİZMETTE ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

“Biz projelerimizi anlatmaya değil, hayata geçirmeye geleceğiz” diyerek açıklamalarına devam eden Yılmaz, şunları söyledi: “Biz bu sorumluluğu üzerimizde hissediyoruz ve heyecanı görüyoruz. Ekip ruhuna inanan biriyim. Alanında uzman arkadaşlarımızı göreve getirerek İncirliova’yı hizmette şaha kaldıracağız. Adaylık verilir, halkımız da teveccüh gösterir başkan seçilirsem, mesaimiz olmayacak. İncirliova halkımızın dertleriyle dertlenip, çözüm üreteceğiz ve sorunları çözeceğiz. Biz ekibimizle birlikte bu görevi layıkıyla yapacağımıza inanıyoruz.” 

“İNCİRLİOVA İÇİN AŞKLA ÇALIŞACAĞIZ”

İncirliova için aşkla çalışacağının sözünü veren Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi aşkla çalışan yorulmaz. Biz de bunu ilke edineceğiz. İncirliova için aşkla çalışacağız. Belediye başkanlığının vebali ağır, sorumluluğu fazladır. Bunun bilincindeyiz. AK Parti’nin tanımında muhafazakar demokrat olarak geçer. Biz demokrat kökenliyiz. İstanbul’a yaptığı hizmetler ortada. Belediyeciliğin piri bizim için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. AK Parti’de işlerin daha hızlı yürüdüğünü, verilen vaatlerin yerine getirildiğini, insanların kandırılmadığını, duyguların istismar edilmediğini gördük ve yaşadık. AK Parti verdiği vaatleri söyler ve neticelendirir” ifadelerini kullandı.  

“ÇOK ÇALIŞAN BİR BELEDİYE OLMAK İSTİYORUZ”

İncirliova’da birçok sorunun bulduğunun altını çizen Yılmaz, “Trafik, otopark, yeşil alan, çevre yolu gibi Ak belediyecilikle tüm sorunlar ortadan kalkacak. Biz halkımızın önce bize güvenmesini istiyoruz. Biz halkımızı aldatmayı ve kandırmayı düşünmüyoruz. Çok çalışan bir belediye olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YAKUP YILMAZ KİMDİR?

1965 yılında İncirliova’da doğan Yılmaz, ilkokul ve ortaokulu İncirliova’da okudu, lise öğrenimini de Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksekokulu Makina Bölümü’nde üniversite tahsilini yaptı. Esnaflık ve çiftçilik yapan Yılmaz şu anda ise emekli. Özel bir sürücü kursunda eğitmen olarak çalışan Yılmaz, evli ve 2 çocuk babası.