CHP İlçe Başkanı Deveci, parti olarak yasa tasarısını doğru bulmadıklarını, Cumhuriyet'in kazanımlarıyla ilgili yok edilme süreci olarak gördüklerini ifade etti. 
  Konuyla ilgili gerekli tepkiyi verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini dile getiren Deveci, "Bu konuyla ilgili biz CHP olarak gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bunu laikliğe yapılmış bir hareket olarak görüyoruz. Cumhuriyet’in kazanımlarıyla ilgili bir yok edilme süreci olarak değerlendiriyoruz. Bir kere bu yasa tasarısını doğru bulmadığımızı çeşitli platformlarda dile getiriyoruz. Hem genel merkez yetkililerimiz, hem kadın kollarımız, hem de biz örgütler olarak buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz" dedi.

"SONUNA KADAR DİRENECEĞİMİZİ SÖYLÜYORUZ"

Konuyla ilgili kadın kolları başkanlıklarının Türkiye genelinde eş zamanlı açıklamalar yaptığını hatırlatan Deveci, şunları kaydetti: "Biz örgüt olarak buna şiddetle karşı koyuyoruz. Buna sonuna kadar direneceğimizi söylüyoruz. Ne kadar başarılı oluruz kestirmek güç. Ama Cumhuriyet'in kazanımlarına, laikliğe, kadın haklarına karşı yapılmış bir hareket olarak görüyoruz. Şimdi düşünün Türkiye’de 60 bin civarında nikah memurunun olduğu ifade edilirken, 81 il müftüsü, bilmem ne kadar ilçe müftüsüne bunun verilmesi çok doğru değil. Tamamen Cumhuriyet'in kazanımlarıyla ilgili bir değerlendirme olarak düşünüyoruz." 

“NAZİLLİLİ KADINLAR ÇOK HASSAS”

Nazillili kadınların tasarı hakkında çok hassas olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Deveci, “Kadınlarımız gerçekten bu konu da çok hassas. Çeşitli platformlarda da bunu gösteriyorlar. Önümüzdeki süreçte de bu konu ile ilgili eylemlerin yapılacağını ifade etmek isterim. Nazillili kadınlarımızın bu konuya çok duyarlı olduğunu da tespit ettik. Kadınlarımızı bu konu da arkamızda hissediyoruz” ifadelerini kullandı.