Çocukluğunda Nazilli’nin sıcak havasından kaçıp serinlemek için çok sık geldiği Karacasu’ya yıllar sonra tekrar gelme fırsatı yakalayan Ali Dereli, kariyerini ve bundan sonraki planlarını SES Gazetesine anlattı. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal ile de bir araya gelen Dereli’yi, Karacasu’da ağırlayan menajer Metehan Çifçi de “Burayı Türkiye çapında tanıtmak istiyoruz. Sanatçı arkadaşlarımızı buraya getirerek şehrin adını duyurmaya çalışacağız. Çeşitli projelerimiz var. İlk olarak klip olarak başlayacağız” şeklinde konuştu. Ali Dereli’yi kısaca tanıyabilir miyiz? 1985 yılında Nazilli’de doğdum. Nazilli Ticaret Lisesinde okudum. Ardından Akdeniz Üniversitesinde muhasebe okudum. Sadri Alışık Kültür Merkezi ve Ayla Algan’dan kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Kariyerime mankenlikle başladım. Ardından müzikle devam ettim. Şu an oyunculukla kariyerimi sürdürüyorum.

HER ROL BANA ÇOK ŞEY KATTI

Mankenlik, şarkıcılık ve oyunculuk… Hangisini daha çok tuttunuz? 12 senedir sektördeyim. Hepsinin yeri bende ayrı ve aslında hepsi birbiri ile alakalı. Müzik sayesinde insanlarla iç içe olduğum için oyunculuk özgüvenim gelişti. Podyumda insanlarla bir enerji alışverişi olması da oyunculuğuma olumlu katkı yaptı. Oyunculuk kariyerinizden bahseder misiniz? Çok sayıda reklam, kısa film ve dizelerde oynadım. Aşk-ı Memnu’da 4 rol oynadım. Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı karakterin yakın arkadaşı Ali’yi canlandırdım. Daha sonra Küçük Kadınlar, bir TRT yapımı olan Esir Sultan dizilerinde oynadım. Arka Sokaklar’da bölüm başrolüydüm. 4 bölümde 4 farklı karakterde oynadım. Bu da bana çok şey kattı. Farklı roller oynayıp oyunculuğumu geliştirdim.

HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN

“Kıvanç Tatlıtuğ benim yükselmemi çekemedi ve beni diziden attırdı”şeklindeki sözleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Dizi ilerleyen bölümlerde daha çok yalıda devam etmeye başladı. Bana da farklı projelerden teklifler geldi. Benim için önemli bir proje oldu Aşk-ı Memnu. Geçmişte basına yansıyan ifadelerim doğru ama her ne olursa olsun bir sembol olmuş Kıvanç Tatlıtuğ var. Onu karalamak, kötülemek istemiyorum. Onun bana yaptığı şeyler bana çok şey kattı. Oyunculuk anlamında ve oyunculuk hayatı açısından. Onun için Allah herkesin kalbine, gönlüne göre verir. Sonuçta meslektaşız. Allah herkesin yolunu açık etsin. Şu an devam eden projeniz hakkında neler söylersiniz? Şu an Kanal 7’de yayımlanan ‘Yemin’ dizisinde devam ediyorum. Mayıs’ın 20’sinde sezon finali yaptık. Ağustos’un 15’inde başlayacağız. Bu dizi farklı ülkeler tarafından satın alındı ve 60 ülkede yayımlanıyor. Orada Zafer karakterini canlandırıyorum. Büyük bir ilgi var diziye. En küçük paylaşımlar bile sosyal medyada binlerce insan tarafından takip ediliyor. Memnunuz, her şey çok güzel.

KARACASU’NUN AYRI BİR YERİ VAR

Bugün Karacasu’dasınız. Burası hakkında neler söylersiniz? Karacasu’yu biliyorum. Çocuk yaşlarda çok geldim. Havasını ve insanlarını çok iyi biliyorum. Serin yayla havasını çok seviyorum. Nazilli’nin kuru bir sıcağı olduğu için serinlemek için hep buraya kaçardık. Bu sebeple Karacasu’nun çok ayrı bir yeri vardır bende.

KARACASU’DA BİR KLİP ÇEKMEK İSTİYORUZ

İlk olarak dizide müzisyen kimliğimi de kullanacağım. Dizide şarkı söyleyeceğim bölümü Karacasu’da çekip dizide yayınlatmak gibi bir düşüncemiz var. Niye olmasın. Kendi memleketimizde kendi insanlarımızla bir şeyler yapmak isteriz. Tarih ve doğal yapısı çok uygun.

SES GAZETESİNİ TAKİP EDİYORUM

Ses Gazetesini İstanbul’da internetten takip ediyorum. Birkaç haber özellikle ilgimi çekmişti. Nazilli’ye geldiğimde yakınlarımın evinde, iş yerinde rastlıyorum.