Karacasu’nun en önemli tarım ürünlerinde zeytini tatlandırıp paketleyerek marka ile yurt içi ve yurt dışına pazarlama hedefiyle kurulan Karacasu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, daha kurulur kurulmaz ilçe tarihine geçti. Ziraat Odasında görevli genç tarım mühendislerinin hazırladığı proje kooperatife 500 bin lira hibe kazandırırken, bu hibe ilçe tarihinin bugüne kadar kazandığı en yüksek miktardaki hibe oldu.

ÜRETİCİ KAZANACAK

Tatlandırma tesisinin kurulması için gerekli ekipman giderlerinde harcanacak olan 500 bin liraya kooperatif ortakları da 68 bin liralık katkı sağlayacak. Bugün 59 ortağı bulunan kooperatif ilk etapta 300 ton üretim kapasiteli işletmede hizmet verecek. 
  İlçeden bir kilo bile zeytinin ham halde ilçe dışına satılmaması hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Karacasu Ziraat Odası Başkanı ve Kooperatif Başkanı İsa Sevinç, “Arkadaşlarımızla proje ekibi oluşturduk. Onlar bazı eğitimler aldılar. Proje hazırladık, GEKA’ya sunduk ve 500 bin liralık hibe almaya hak kazandık. Önümüzdeki süreçte de Karacasu zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere ilçemizden bir kilo bile ham mamulün dışarı çıkmaması için çalışacağız. Bugün hayal gibi gelebilir ama bunu başaracağız” dedi.

MARKA İLE PAZARLANACAK

Marka konusunda istişarelerini sürdürdüklerini ifade eden Sevinç, “Antik Afrodisias diye bir alınmış markamız var. Afrodisias’a sıcak bakmazlarsa 'Markam Karacasu' şeklinde ürünümüzü piyasaya süreceğiz. 300 tonluk bir tatlandırma kapasiteli bir işletmeye doğru gidiyoruz. Daha sonra bunu arttıracağız. Üretim safhasından tüketim safhasına kadar ürün takip sistemi ile ürünleri takip edecekler. Barkod numarasıyla takip edilecek. 500 bin liralık hibe ile makine ekipman bölümü tamamlanmış olacak” diye konuştu.  
  Projeyi hazırlayan Ziraat Mühendisleri ilçeye böylesine yüksek bir maddi kaynağı kazandırdıkları için mutlu olduklarını dile getirirken, tatlandırma tesisinin ilçeye artı değer katacağını ifade ettiler.