Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan engelliler plajında düzenlenen etkinliğe Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Kuşadası Temsilcisi Mehmet Fahri Güzel, engelli ve engelsiz vatandaşlar katıldı.
  UTEF Başkanı Güzel, engellilerin her daim değerli olduğunu, onları mutlu etmek için etkinlikte bulunduklarını ve her zaman yanlarında olacaklarını ifade ederek Aydın Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Aktivist Melike Hepdemir de bir basın açıklaması ile engellilerin sorunlarını dile getirdi.

"HERKES ENGELLİ ADAYI" 

Hepdemir, adı olan haftanın 'Körler sağırlar, birbirini ağırlar' misali kutlanarak geçirileceğini, hafta bitince unutulacaklarını söyledi. Herkesin birer engelli birey adayı olduğuna işaret eden Hepdemir, engellilerin gözüyle bakarak fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini ifade etti. İmkanlar sağlama açısından destek olarak onların neler yapabileceğinin görülmesini istedi. Hepdemir, engellilerin insan olduklarının farkına varılmasını beklediklerini dile getirirken, etkinliğe katılımın az olmasını yadırgadığını sözlerine ekledi.  
  Konuşmaların ardından gün boyu süren etkinlikler kapsamında engelli vatandaşlarla birlikte çeşitli oyunlar oynandı, ikramlar yapıldı. Engelli katılımcılar kendilerini unutmadığı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. 
          

Haber Videosu