Efeler ilçesinde yaşayan bir çocuk annesi Erna Mirzanlı, çalıştığı huzurevinden emekli olduktan sonra boş zamanını değerlendirmek amacıyla Efeler Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Kat'ı Sanatı Kursu’na gitti. Hobi olarak bu kursta öğrendiklerini yapmaya başlayan Mirzanlı, daha sonra ise evinin bir odasını atölye yaptı. Önceleri aile yakınlarına yaptığı tablolara ilgi yoğun olunca sosyal medya ve internet üzerinden sergilemeye başlayan Özen, aldığı siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

ÜÇ BOYUTLU TABLOLAR

Yaptığı el işi ürünlere ilginin yoğun olduğunu ifade eden Mirzanlı, "Ev hanımıyım. Bir arkadaşıma düğün hediyesi arıyordum. Bu tablolardan gördüm. Almak istedim ama çok pahalıydı. 'Ben bu işi kendim yapacağım' dedim. Bir hırsla başladım. Kursta bu tekniği öğrendim. 12 adet hazır posterden kağıtları keserek boyut kazandırıyorum. Çok sabır gerektiren bir iş. Bir tabloyu yapmak bazen bir ayı buluyor. Bu işi severek yapıyorum" dedi.

DÜĞÜN HEDİYESİ

Siparişlere yetişemediğini kaydeden Mirzanlı, "6 ay kursa gittim. Baktım keyif alıyorum evimin bir odasını atölye yaptım. Daha sonra yakınlarıma yaptım. Arkadaşıma düğün hediyesi olarak çeyrek altın yerine tablo götürdüm. Sonra ben bunu internet üzerinden pazarlamaya başladım. Hobi olarak başladığım işi ev ekonomisine katkı olarak dönüştürdüm. Unutulmaya yüz tutan kat'ı sanatını yaşatmış olmaktan da mutluyum" diye konuştu. Mirzanlı, yaptığı tabloların kentteki iş yerlerinin duvarlarını süslediğini, biriktirdiği tablolardan da sergi açmak istediğini ifade etti.