Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar Mahallesi’ndeki iki apartman arasındaki boşluğunda kedi olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çabaları yetersiz kaldı ve talihsiz kedi tüm gayretlere rağmen kurtarılamadı.  Apartman boşluğunda üç gündür kedinin mahsur kaldığını öğrenen Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Hastaoğlu Tekinbaş, hayvansever Kevser Tataroğlu ve Zafer Günaçtı ile birlikte bölgeye geldi.

ÖLÜME MEYDAN OKUDU 

Kediyi kurtarmak isteyen Başkan Tekinbaş, Tataroğlu ve Günaçtı’nın da çabaları sonuçsuz kaldı. Kediyi boşlukta bırakmaya gönlü razı gelmeyen Tataroğlu, eşi görülmemiş bir fedakarlığa imza attı. Tataroğlu, apartmanın ikinci katındaki evin banyo bölümünden boşluğa çıkarak kendi imkanlarıyla 4,5 metre yükseklikten kedinin yanına indi. Duvarları tutunarak kedinin yanına inen Tataroğlu, kedi taşıma çantasına kediyi koydu. Günaçtı, taşıma çantasını iple yukarı çekerek talihsiz kediyi mahsur olduğu yerden kurtardı. Adeta ölüme meydana okuyan Tataroğlu, kendi imkanlarıyla yine 4,5 metre yüksekliğe tırmanarak apartman boşluğundan çıktı. Aynı zamanda Veteriner Fakültesi’nde eğitim gören Tataroğlu, “Kediyi o şekilde boşlukta kaderine terk edemezdik. Ölümü göze alarak tüm şartları zorladım ve kediyi hep birlikte kurtardık. Çok mutluyum” dedi.
Kedinin sağlık durumunun çok iyi olduğunu kaydeden Tekinbaş, “Kediyi o şekilde gördüğümüz adeta yüreğimiz parçalandı. Büyük fedakarlık göstererek kediyi kurtardık. Kedi gözetim altına aldık. Şuan sağlık durumu çok iyi. Kedinin kurtarılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.