Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Dikmen ve Yeniköy mahalleleri pilot bölge olmak üzere çeşitli çalışmalarla ilçede arıcılığı geliştirip yaygınlaştırarak, arıcılık yapan vatandaşların gelirlerini arttırmayı amaçlayan proje ile Karacasu’da üretilen balı markalaştırmak hedefleniyor. Geçen ay Yeniköy’de yapılan bilgilendirme toplantısının ardından devam eden çalışmalar kapsamında kooperatif kurulurken geçici yönetim oluşturuldu. Valilik tarafından onaylanan kooperatife üye kayıtları devam ederken yalnızca Dikmen ve Yeniköylü arıcılar değil Karacasu'da arıcılık yapan herkes üye olabilecek.

ÜRETİLEN BAL MARKALAŞTIRILACAK

Yaklaşık 50 arıcının üretim yaptığı bölgede toplam 5 bin kovan ve 20 bin arı bulunuyor. Kekik ve çamla beslenen arıların doğal, organik, şeker katkısı olmadan ürettiği ballar Türkiye’nin her yerinden tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Bu lezzeti daha fazla katma değer yaratır hale getirmek ve ilçe dışında üretim yapmalarına rağmen Dikmen ve Yeniköy balının adını kullananların önüne geçmek için devam eden çalışmalar kapsamında Dikmen balı ve Dikmen kekik balının coğrafi işaretlemesi ve marka tescili yaptırılacak. Proje kapsamında ayrıca Arıcılık yapmak isteyen yoksul, muhtaç ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yardımlarından yararlanabilme şartlarına sahip kurs bitirmiş sertifikalı kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca arı, kovan ve arıcılık için gerekli malzemeler temin edilecek. Bal süzme, arı sütü ve polen üretimi  tesisleri kurup işletmesini sağlamayı hedefleyen proje sayesinde arıcılık ilçede daha da geliştirilecek.