İYİ Parti Dış Politikadan ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Adayı Aydın Adnan Sezgin eski Başbakan Tansu Çiller’in AK Parti’nin İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirdiği mitinge katılıp "Bugün milli bir şuurla buradayım" demesine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden Çiller’e yüklenen Sezgin, “Hata ve zaaflarıyla Doğru Yol Partisi (DYP) gibi bir kitle partisini baraj altına düşüren Tansu Çiller, son tercihiyle bu geçmiş görevine hiçbir şekilde layık ve o mirası temsile ehil olmadığını da göstermiştir” dedi.

“ÇIKAR YAKINLIĞI BİR ZAMANDAN BERİ BİLİNİYORDU”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aydın Adnan Sezgin, “Tansu Çiller’in AKP ve genel başkanıyla kurduğu çıkar yakınlığı bir zamandan beri biliniyor, bunun aleni bir desteğe dönüşmesi de bekleniyordu. Tansu Çiller’in bu hareket tarzı, büyük bir misyon partisi olan DYP’nin genel başkanlığına yakışmadığına dair geçmişte yapılan yoğun tartışmaların ne denli haklı olduğunu açıkça izah etmektedir. Hata ve zaaflarıyla DYP gibi bir kitle partisini baraj altına düşüren Tansu Çiller, son tercihiyle bu geçmiş görevine hiçbir şekilde layık ve o mirası temsile ehil olmadığını da göstermiştir” dedi.

BU HAMLE DYP’NİN TARİHİNE ZERRE KADAR ZARAR VERMEZ

Sözlerinin devamında Tansu Çiller’in yaptığı açıklamaları DYP tarihi ile ilgili değil kendi kişisel tarihi ile alakalı olduğunu vurgulayan Sezgin, “Bu hamle DYP’nin tarihine zerre kadar zarar vermez. Bugünkü siyaset ve seçimler üzerinde de en ufak bir etkide bulunmaz. Tansu Çiller’in kişisel tarihiyle ilgili tartışmalar açısından ne getireceğini ise göreceğiz” diyerek açıklamasını noktaladı.