Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğinde TÜBİTAK 4007 Astronomi ve Stem Bilim Şenliği düzenlendi. Efeler ilçesi Kemer Mahallesi’ndeki Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirilen şenlikte 440 farklı proje gösterime sunuldu. Aydın’ın yanı sıra diğer kentlerden gelen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaptıkları projelerle hünerlerini sergiledi. Astronomi, stem, matematik, fizik ve kimya gibi alanlarda çeşitli projeler üreten öğrenciler, çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

AMAÇ GENÇLERİ BİLİMSEL ÇALIŞMALAR ÖZENDİRMEK

Şenliğin 19 Eylül’de sona ereceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Projemizde amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir.
Şenliğimizde çeşitli bilim dallarından oluşan 60 atölye, 4 gösteri bulunuyor. Atölyeler öğretmenlerin liderliğinde yürütülecek olup etkinlikler 3 gün boyunca ziyarete açık olacak. Şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM"

Projeleri inceleyen Vali Yavuz Selim Köşger ise, “Aydın’da Türk eğitim camiasına damga vuran faaliyetler yapacağız. Devlet, eğitim başta olmak üzere her alanda üzerine düşeni eksiksiz yerine getiriyor. Şenliğimizin her alanda eğitim camiasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. 
  Şenliğin açılışına AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı ile AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı da katıldı.