ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Bölümü tarafından hazırlanan Gastronomi Şenliği’ne Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Süvari, Ayşe Şerifoğlu, İl Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Aziz Bostan, Kuşadası’nın Almanya’daki kardeş şehri Marl’ın Belediye Başkanı Werner Arndr ile beraberindeki heyet, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"ÜLKEYE EN BÜYÜK GİRDİYİ SAĞLAYACAK SEKTÖR TURİZM"

Gastronomi Şenliği’nin açılışında konuşan Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Aziz Bostan, Kuşadası’nın turizmin merkezi olması gerektiğini belirterek Türkiye’nin ekonomisine en büyük girdiyi sağlayacak olan sektörün turizm olduğuna dikkat çekti, gastronominin önemine değindi. Davutlar Meslek Yüksekokulu’nda gençleri profesyonel turizmciler olarak yetiştirdiklerini ifade eden Bostan, organizasyona katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

"HERKES ELİNDEN GELENİN AZAMİSİNİ GÖSTERMEK ZORUNDA"

Kuşadası Kaymakamı Yücel de, Kuşadası’nın turizmde bir marka olduğunu söyledi. Yücel, sektör temsilcileri de dahil olmak üzere paydaşların bir araya gelerek turizmi daha etkin, daha anlamlı hale getirilebileceğini aktardı. Türkiye’nin üretken bir ülke olduğunu ifade eden Yücel,  turizmin bu üretkenlikte olduğunu, bunun için geleceğe akıl gözü ile bakarak potansiyeli büyük olan Kuşadası turizmini daha iyi bir noktaya getirmek için çalışmak gerektiğini anlattı. Yücel, herkesin elinden gelenin azamisini yapmak zorunda olduğunu söyleyerek emeği geçenleri kutladı. 
  ADÜ Rektörü Aldemir ise organizasyonun üniversite ile toplum arasında güzel bir bağ kurduğunu belirterek, bu bağın daha güçleneceğini belirtti. Aldemir, turizm konusunda da iç ve dış güçlere karşı güçlü olmak zorunda olduğunu söyleyerek Turizm Haftası'nı kutladı, katılımcılara teşekkür etti.

TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ    

Konuşmalarının ardından Müdür Yardımcısı Emrah Köksal Sezgin, okulun ülke genelinde büyük başarılara imza attığını söyledi. Okul adına yarışmalara girerek derece alan aşçı adayı öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Protokole ve misafirler okulun kendi yaptığı turunç reçellerinden ikram edildi. Davutlar Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Bölümü öğrencileri tarafından “Aydın Kültürü ve Aydın Gastronomisi” konulu bir sunum yapıldı.

Haber Videosu