Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin banka hesaplarına pamuk primlerinin tamamını değil, yaklaşık yüzde 70'ini yatırdı. Pamuk primlerinin çiftçilere eksik ödenmesine CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül tepki gösterdi.

“ÇİFTÇİYE DARBE VURDU”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili Tezcan, “Hükümet pamuk primlerini eksik yatırdı. İsraf ve şatafatı itibar sayan saray rejimi, pamuk üreticisine bayramı çok gördü. Pamuk primlerini yüzde 30 eksik yatırarak bir kere daha çiftçiye darbe vurdu. İsraftan tasarrufu itibarsızlık sayanlar, alın terinden tasarrufta mahsur görmüyor. Bu hükümet çiftçinin değil, rantiyecilerin, faiz ve ithalat lobilerinin hükümetidir” ifadelerini kullandı.

İSTİFAYA DAVET ETTİ

Çiftçilerin kime inanacaklarını şaşırdıklarını belirten Milletvekili Bülbül de, "Cumhurbaşkanı 2019 yılı pamuk primlerinin bayram öncesi ödeneceğini söylerken, Bakan Bekir Pakdemirli 'Hepsini ödeyemedik' diyor. Bayram öncesi çiftçinin emeğinin karşılığı olan primini bile yatıramayan hükümetin ilgili bakanları derhal istifa etmeli" ifadelerini kullandı.