Turizm paydaşları ile Korumar Hoteldeki buluşmaya, AK Parti Aydın milletvekili ve Cumhur ittifakının Büyükşehir belediye başkan adayı AK Partili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Cumhur ittifakının AK Partili belediye başkan adayı Fuat Akdoğan ile MHP ve AK Parti İl-İlçe yöneticileri katıldı.

                  BAKAN ERSOY AYDIN’A ÖNEM VERİYOR

Bakan Ersoy’un, konuşmasından önce Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Savaş, Bakan Ersoy’u Aydın ve Kuşadası’nda ikinci kez ağırlamaktan ve Aydın’a verdiği önemden duyduğu memnuniyeti ileterek, kendisine teşekkür etti. Savaş, birlik ve beraberlik içerisinde Aydın’ı yöneteceklerini söyledi.

             KUŞADASI’NI TEKRAR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmin çeşitliliğini arttırmak için projeleri başlattıklarını, bu projelerin en önceliklisi olarak turizm bölgelerinde ciddi altyapı yatırımlarını bakanlık olarak destekleyeceklerini söyledi. Öncelikle Antalya’dan başlandığını, yılsonuna kadar Ege Bölgesi’ndeki altyapı ihtiyaçlarının tespitini tamamlayarak tüm bölgelerde ihaleleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Ersoy, böylelikle 2020-2021 sezonuna kadar aşamalı bir şekilde, tüm bölgelerin arıtma sorununu çözmüş olacaklarını belirtti. Ersoy Kuşadası ile ilgili olarak; “ Kuşadası eski cazibesini kaybetti, şimdi bizim yapmamız gereken Kuşadası’nı nasıl eski haline getirebiliriz. Öncelikli hedefimiz burada 12 ay turizm yapmak, bunun için eskiden kalan yarım yatırımları da destekliyoruz. 5 yıllık eylem planı içerisinde yatırımlara öncelik vereceğiz. Gelen projelere bakanlık olarak destek vereceğiz" dedi.

               KOMER İÇİN CUMHURBAŞKANI DA ÇÖZÜM İSTİYOR

 Bakan Ersoy’un kısa açıklamasından sonra, basına kapalı olarak turizmcilerinin sorunlarını dinledi. Turizmciler toplantı ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda Bakan Ersoy’un konuşmasının umut verici olduğunu söylediler. Turizmcilere oluşturulan fonda bakanlar değişse bile işlevini yitirmeyeceğini, sektörün içerisinden gelen bir CEO ile yürütülerek tüm yörelerin tanıtım fonlarına destek sağlayacaklarını anlattığını, KOMER ile ilgili olarak da TOBB ile görüşmelerin sürdüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile bu sorunun kısa sürede çözülmesini istediğini açıklamış. Gerekli düzenlemeler yapılarak turizmcilere destek olmaya devam edeceklerini söylediğini, açıklamaların doyurucu olduğunu belirttiler.           
Bakan Ersoy yaklaşık 2 saat kaldığı Kuşadası’ndan Denizli’ye gitmek için ayrıldı.